Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Nieuwegein koopt bedrijventerreinen aan Wierselaan

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein


Gemeente koopt bedrijventerreinen aan Wierselaan (7 juli)

De gemeente Nieuwegein heeft overeenstemming bereikt met de bedrijven Verstegen Grijpers BV en Remont BV over de aankoop van hun terrein aan de Wierselaan in Vreeswijk. Hiermee is, een jaar na de aankoop van het Eurogrit-terrein, opnieuw een belangrijke stap gezet in het plan om op die locatie 400 woningen te bouwen, zoals dat staat omschreven in de Ontwikkelingsvisie Vreeswijk.

Beide bedrijven zullen op uiterlijk 1 januari 2002 de bedrijfsvoering aan de Wierselaan beëindigd hebben. Zowel Verstegen Grijpers BV als Remont BV zetten hun bedrijfsvoering voort op het bedrijventerrein Plettenburg-De Wiers en blijven daarmee behouden voor de gemeente Nieuwegein.

Start sloop van tijdelijke schoollokalen in Batau-Centrum (7 juli)

Woensdag 12 juli start de sloop van de laatste 3 nood-schoollokalen in Batau-Centrum. Door de afname van basisschoolleerlingen in Batau zijn de noodlokalen overbodig geworden.

De gemeente start snel met de sloop omdat de technische staat van de lokalen zeer slecht is. Nadat de lokalen zijn verwijderd wordt het terrein - onderdeel van Park De Buurt ingezaaid. Omdat delen van de noodlokalen asbesthoudende materialen bevatten wordt de sloop uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Van de oorspronkelijke 15 noodlokalen zijn er in de afgelopen drie jaar al 12 verwijderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie