Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Camerabewaking op parkeerterreinen Schiphol

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Camerabewaking op parkeerterreinen Schiphol

Schiphol, 7 juli. Amsterdam Airport Schiphol gaat op de personeelsparkeerterreinen P30 en P40 en op het passagiersparkeerterrein P3 (lang parkeren) camera's plaatsen. De camera's worden geplaatst om de veiligheid van personeel en passagier verder te verhogen. Deze maatregel is aanvullend op de dagelijkse surveillances op de parkeerterreinen door Airport Security, de parkeerbeheerders van Amsterdam Airport Schiphol en de Koninklijke Marechaussee.

Aanleiding voor het plaatsen van de camera's zijn twee aanrandingen die vorig jaar hebben plaatsgevonden op de personeelsparkeerterreinen. Sindsdien is er overleg tussen Amsterdam Airport Schiphol, Transavia, KLM, Martinair, Koninklijke Marechausee en de Vakbond voor Nederlands Cabinepersoneel om te bezien hoe de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de gebruikers van de parkeerterreinen nog verder verbeterd kan worden. Maatregelen die al genomen zijn, zijn o.a. het maximaal verlichten van de parkeerterreinen en het houden van dagelijkse surveillancerondes door Airport Security en de Koninklijke Marechaussee. Het plaatsen van 24 uur camerabewaking is een extra maatregel om de parkeerterreinen zo optimaal mogelijk te beveiligen. Schiphol steeft er naar om de camera's half augustus operationeel te hebben.

Alarmknop
De camera's worden bevestigd op twaalf meter hoge masten die maximaal 180 meter van elkaar verwijderd staan. De camera's zijn beweegbaar en de beelden worden in kleur weergegeven. Ook in het donker produceren de camera's een uitstekend beeld. De beelden worden 24 uur per dag bewaakt in de Beveiligings- en Bewakingsruimte in de Terminal. Op de masten waar de camera's aan hangen wordt een alarmknop geplaatst. Wanneer de alarm-knop wordt ingedrukt gaat er ter plaatse een geluids- en lichtsignaal af. Tevens zoomen de omliggende camera's automatisch in op de locatie waar de alarmknop is ingedrukt. Medewerkers van de Beveiligings- en Bewakingsruimte alarmeren, na het afgaan van het alarmsignaal, de Koninklijke Marechaussee en Airport Security die snel ter plaatse kunnen gaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie