Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiedag over toekomst openbaar vervoer in Haarlemse regio

Datum nieuwsfeit: 08-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Studiedag over toekomst openbaar vervoer in Haarlemse regio

De Haarlemse regio krijgt steeds minder geld van het rijk voor het openbaar vervoer. De gevolgen daarvan zijn al merkbaar in de stad: sommige buslijnen zijn geheel of gedeeltelijk opgeheven. De gemeente Haarlem organiseert nu een studiedag, om met deskundigen én gebruikers te discussiëren over de toekomst van het openbaar vervoer in onze stad en de regio. Wat zijn de mogelijkheden en de alternatieven, en hoe zit de landelijke problematiek nu precies in elkaar?

Deze studiedag is op zaterdag 8 juli en duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Alle geïnteresseerde Haarlemmers zijn welkom.

Flinke lobby in Den Haag

Het rijk verdeelt sinds kort het beschikbare geld voor het openbaar vervoer onder de regio's op een andere manier. Vroeger keek het rijk met name naar het aantal kilometers dat de bus rijdt, nu kijken ze ook naar het aantal klanten dat in de bus zit. Dit heeft voor onze regio helaas negatieve gevolgen: Haarlem moet flink gaan bezuinigen op het openbaar vervoer. Niet alleen Haarlem, maar ook andere steden hebben daar last van. De Haarlemse regio laat het er niet bij zitten; er wordt druk onderhandeld met het rijk. Wethouder Van Broekhoven brengt binnenkort een bezoek aan de landelijke verantwoordelijken om de situatie binnen de Haarlemse regio te bespreken. Toch ontkomt de gemeente vooralsnog niet aan het nemen van impopulaire maatregelen, zoals het schrappen van lijnen of het verhogen van het tarief.

Studiedag "Waar blijft de bus?"

Om van gedachten te wisselen met alle betrokkenen over het openbaar vervoer in deze regio organiseert Haarlem een studiedag "Waar blijft de bus?". Landelijke deskundigen gaan in op de knelpunten én kansen die zich aandienen in het openbaar vervoer in het land. Daarna wordt gediscussieerd over de situatie in de Haarlemse regio. Deze dag is op zaterdag 8 juli aanstaande, in het gebouw van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Spaarne 17 in Haarlem. Dit gebouw is bereikbaar met de bus vanaf station Haarlem CS met lijnen 4, 5, 71 of 72. De dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De wethouder van verkeer, Karel van Broekhoven, verricht de opening van de studiedag. Er zijn interviews met landelijke deskundigen en afzonderlijke workshops. De dag eindigt met een afsluitende discussie.

Als u wilt deelnemen aan deze dag, wilt u dan vóór 5 juli een kaartje sturen naar de gemeente Haarlem, afdeling Verkeer en Vervoer, Antwoordnummer 1675, 2000 VC in Haarlem met daarop uw naam, adres en telefoonnummer. Een postzegel is niet nodig. Bij teveel aanmeldingen

29 juni 2000

top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie