Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Efteling start 'zeven mijls zomer' met ballonvaartspektakel

Datum nieuwsfeit: 08-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

29 JUNI 2000

EFTELING START 'ZEVEN MIJLS ZOMER'
MET BALLONVAARTSPEKTAKEL

Op 8 juli aanstaande gaat de Efteling Zeven Mijls Zomer van start. Dit houdt in dat de Efteling van 8 juli tot en met 27 augustus iedere dag drie uur langer is geopend. Bezoekers kunnen in deze periode, zonder hiervoor extra te hoeven betalen, van 10.00 tot maar liefst 21.00 uur terecht in de Wereld vol Wonderen. Om deze Efteling Zeven Mijls Zomer feestelijk en spectaculair te starten, zullen op zaterdag 8 juli aanstaande op diverse locaties in de Efteling hete luchtballonnen het luchtruim kiezen.

De Efteling Zeven Mijls Zomer zit boordevol leuke activiteiten en veel extra entertainment. Naast de feestelijke start met het ballonvaartspektakel, is er nog net voor het begin van de Efteling Zeven Mijls Zomer, de Dag van het Sprookje (7 juli). Verder is er voor de elfde keer dit jaar de Märklin-treinen-expositie. Ook liefhebbers van K'NEX en Pókemon kunnen van 12 juli t/m 27 augustus hun hart ophalen in de Efteling. Verder geeft de internationaal bekroonde Sprookjesshow om 19.00 uur een extra show in het Sprookjestheater. In totaal treden ze nu vier keer per dag op.

Op de Picknickweide staat van 15 juli tot en met 13 augustus een nostalgische circustent, waar de Franse circus theatergroep 'Cheval en Piste' drie voorstellingen per dag geeft. Het prachtige optreden van het circus Arlekina met negen bijzondere paarden wordt gecombineerd met acrobatiek, verpakt in een liefdesverhaal dat zo is weggelopen uit de welbekende commedia dell'arte van de negentiende eeuw.

Ook de Zomeravonden in de maand augustus, waarop de Efteling tot 24.00 uur geopend is, zijn weer terug. Iedere zaterdagavond in augustus heeft zijn eigen thema. Zo is 5 augustus de avond van het Hollandse Levenslied, is 12 augustus de avond van nostalgische Rock & Roll, is 19 augustus de avond van het Brabantse Levenslied en is 26 augustus de avond van het Nationale Songfestival. Op diverse podia in het park treden vele Nederlandstalige artiesten op en kunnen de bezoekers genieten van veel muziek en entertainment.
* * * * * * *

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie