Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Dag Koningstunnel gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 08-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Open Dag Koningstunnel


Op zaterdag 8 juli is de Koningstunnel van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor het publiek. Men kan de Koningstunnel bereiken via de ingang achter de directiekeet op de Koekamp.
Er is een informatiemarkt over de Koningstunnel, waar ook aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld de plannen voor het Centraal Station en RandstadRail. Het geheel wordt opgevrolijkt met live-muziek.
Oldtimers

Tijdens de open dag worden in de tunnel meer dan 50 oldtimers uit het hele land tentoongesteld. In het 'Concours d'Elegance' kan het publiek het mooiste exemplaar uitkiezen. Omstreeks 15.30 uur zal wethouder H.J. Meijer de publieksprijs voor de fraaiste oldtimer uitreiken.

's Morgens vanaf 10.15 uur rijden de oldtimers onder politiebegeleiding door het centrum naar de Koningstunnel. De route begint op de Koningskade en loopt via de Rijnstraat, Schedeldoekshaven, Veerkade, Lutherse Burgwal, Prinsegracht, Lijnbaan, Noord West Buitensingel, Koningin Emmakade, Elandstraat, Hogewal, Mauritskade en Dr. Kuyperstraat terug naar de Koningskade en eindigt in de Koningstunnel.

Tijdens de open dag zijn bovendien acht historische bussen van het Haagse Busmuseum aanwezig. De Brandweer komt met een blusauto uit 1935. Verder zijn er gratis rondritten met een historische bus.

Koningstunnel

De Koningstunnel is onderdeel van de Centrum Ring en loopt van de Lekstraat onder de Rijnstraat en Koekamp tot de Bosbrug. Ook is er een ondergrondse afslag naar de Bezuidenhoutseweg. Op 15 juli gaat de Koningstunnel open voor het autoverkeer.

In november wordt het laatste stuk van de tunnel, de uitrit bij het ministerie van VROM richting Centrum, in gebruik genomen. De hele Rijnstraat wordt dan autovrij.

De huidige vierbaansweg tussen de Bosbrug en de Bezuidenhoutseweg maakt dan definitief plaats voor een stadspark als onderdeel van het natuurgebied de Koekamp. Dat betekent een uitbreiding van het groen in Den Haag met enkele duizenden vierkante meters.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie