Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dagelijkse 'Berenlijn': bus station-dierenpark Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 08-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ems 5 juli 2000

Fijn: weer elke dag de Berenlijn

De Berenlijn, de speciale buspendel tussen Amersfoort NS en het Dierenpark Amersfoort rijdt vanaf zaterdag 8 juli elke dag. Tot en met 27 augustus kunnen bezoekers van het dierenpark elk kwartier instappen bij het NS-station. Niet alleen kunnen ze zo comfortabel reizen naar het dierenpark, ook hoeven ze niet in de rij te staan voor het loket, omdat ze het toegangsbewijs voor het park al in de bus kunnen kopen.

De Berenlijn is een initiatief van de gemeente Amersfoort, het Dierenpark Amersfoort en het vervoerbedrijf conneXXion. Door deze speciale pendelbus hopen de initiatiefnemers de (auto)verkeersdrukte bij het Dierenpark zoveel mogelijk te voorkomen. De chauffeur van de Berenlijn is van allerlei kaarten voorzien: buskaartjes, toegangskaartjes en bus-toegangskaartjes. Wie een geldig busabonnement of een strippenkaart heeft, kan volstaan met een toegangskaart voor het dierenpark. Dit geldt ook voor kinderen tot 3 jaar. Kinderen tot en met 1 jaar mogen helemaal gratis mee. Wie een abonnement of kortingsbon van het Dierenpark heeft, kan volstaan met een buskaartje. Alle buskaartjes zijn ook geldig op lijn 70 (Hilversum - Soest - Amersfoort) van conneXXion op het traject tussen Amersfoort NS en het Dierenpark.

De Berenlijn rijdt ieder kwartier:

Vanaf station Amersfoort in de ochtend van 10.00 - 12.30 uur en in de middag van 15.34 - 17.49 uur.

Vanaf het Dierenpark in de ochtend van 10.04 - 12.19 uur en in de middag van 15.30 - 18.00 uur.

Lijn 70 rijdt ieder half uur:

Op maandag t/m zaterdag vanaf station Amerfoort om -.18 en -.48 uur en op zondag om -.16 en -.46 uur.

Op maandag t/m zaterdag vanaf het Dierenpark om -.05 en -.35 uur en op zondag om -.07 en -.37 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie