Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht districten Utrecht Stad 09.00 uur

Datum nieuwsfeit: 09-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad 09.00 uur
Overval

UTRECHT Twee nog onbekende mannen hebben zaterdagochtend een horecagelegenheid op industrieterrein Lage Weide overvallen. Kort nadat een 20-jarige medewerker van de horecagelegenheid om 06.30 uur was begonnen, werd hij door twee gemaskerde mannen vastgegrepen. Zij dwongen de Utrechter de kantoorruimte waar de kluis staat met zijn sleutels te openen. Nadat de twee mannen de kluis hadden leeggehaald, sloten zij de medewerker op in het kantoor. Het slachtoffer wist zichzelf te bevrijden en de politie te alarmeren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dief aangehouden

UTRECHT Dankzij oplettende buren, kon de politie zaterdagavond een 19-jarige inbreker aanhouden.
Een bewoonster van de Furkabaan hoorde rond half twaalf geluiden uit de woning van de buren terwijl zij wist dat de buren op vakantie waren. Even later zag zij twee mannen met een televisie in hun handen de woning verlaten. Toen de mannen zagen dat ze gesnapt waren, lieten ze de televisie in de tuin achter en gingen er op de fiets vandoor. De Utrechtse kon de gewaarschuwde politie een goed signalement geven waardoor een van de mannen even later op de Furkabaan kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en de televisie is weer terug bij de rechtmatige eigenaars.

Lastige jeugd

UTRECHT Gisteravond rond half acht misdroeg een groepje jongeren zich op het Plantageplein. Ze bekogelden een zwerver met appels. Ook werden passanten met appels bekogeld. Een 59-jarige man uit Bunnik sprak hier de jeugd op aan, maar dit werd niet op prijs gesteld. Over en weer vielen klappen tot de politie arriveerde. Een 16-jarige jongen uit Utrecht is mee naar het bureau genomen omdat hij de Bunniknaar bedreigde met een hekwerkketting.

Gestolen fiets

UTRECHT De eigenaar van een fietsenwinkel op Kanaleneiland zag zaterdagmiddag een jongen fietsen op een bekende fiets. Hij wist dat deze fiets gestolen was van een klant van hem. De 54-jarige Utrechter vroeg de jongen waar hij de fiets vandaan had. De jongen zei dat hij het voertuig van een vriend gekocht had. Toen de Utrechter zei dat de fiets gestolen was en dat hij hem aan de politie zou overdragen, probeerde de jongen snel weg te rijden. De ondernemer hield de fiets echter goed vast, waarna de jongen er te voet vandoor ging. De fiets is weer terug naar zijn rechtmatige eigenaar, een 67-jarige Utrechter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie