Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV anti-kinderarbeidprojecten groot succes

Datum nieuwsfeit: 09-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

7 juli 2000

FNV kinderarbeidprojecten groot succes.

Ontwikkelingsprojecten van de FNV hebben daadwerkelijk bijgedragen tot het terugdringen van kinderarbeid in Azië. Dat blijkt uit een evaluatie van het onafhankelijke Institute for Social Studies.

In alle projecten was het resultaat direct zichtbaar. Vele werkende kinderen zijn inmiddels naar de met FNV-steun opgerichte scholen gegaan. In één project kwamen binnen enkele maanden zeshonderd kinderen naar school en ontstond er zelfs een wachtlijst. Belangrijkste conclusie is dat zelfs de armste ouders bereidt zijn hun kinderen naar school te sturen, mits het onderwijs toegankelijk voor hen is. Als er meer goede scholen komen zal een veelvoud aan werkende kinderen de stap naar het onderwijs maken. De onderzoeker stelt in haar rapport dat kinderarbeid echt een vakbondszaak is en dat bewezen is dat kinderarbeid de positie van volwassen werknemers ondermijnt.

Bij de beoordeling van de projecten in India, Zuid-Korea en de Filippijnen kwam de nadruk sterk te liggen op de kinderarbeidprojecten van de FNV, omdat de onderzoeker aanvankelijk niet overtuigd was van de juistheid van het FNV beleid. Het beleid van de grootste vakcentrale verschilt van dat van de Nederlandse overheid en ook binnen NGO's en academische kringen zijn de meningen verdeeld. Onderzoeker Rachel Kurian is gaandeweg vooral door hetgeen zij in de praktijk gezien heeft overtuigd geraakt van het belang van de FNV projecten.

Nader informatie:
FNV voorlichting, Els Tieman 020 5816550 / 06 53159226

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie