Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 09-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zondagmiddag
16:15 zondag 9 juli 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156
Voorlichting en piket tot donderdagmiddag.


* Vrachtauto van de weg

BEILEN Afgelopen nacht raakte op de Rijksweg A28, ter hoogte van Beilen een tankauto, bestuurd door een 33-jarige inwoner van Smilde, met 30 ton melk van de weg. De auto kwam in een greppel tot stilstand. De melk werd ter plaatse overgepompt in een ander tankauto. De vrachtauto werd door een bergingsbedrijf uit de greppel gehaald. Het is niet duidelijk geworden waarom de tankauto naast de weg is geraakt.


* Ontwijkende auto geraakt in sloot

ASSEN Afgelopen nacht reed een 40-jarige man uit Assen met zijn auto over de A28. Ter hoogte van Assen schoot een dier de weg over, waarvan hij schrok en aan het stuur trok. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. Een bij hem inzittende 18-jarige jongen uit Assen raakte gewond en is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De auto raakte behoorlijk beschadigd.


* Auto tegen boom en auto tegen auto

RUINERWOLD Afgelopen nacht reed een 36-jarige inwoner van Meppel met zijn auto over het Haakswold. Daar schrok hij van een auto die uit een uitrit kwam, trok aan het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Omdat hij toen onverlicht stilstond, werd hij niet opgemerkt door een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit De Wijk. Deze auto remde nog wel, maar botste vol in de zijkant van de stilstaande auto. De Meppelder en de man uit De wijk, alsmede een 17-jarige passagiere van hem uit Staphorst werden voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Van de Meppelder is een bloedproef genomen. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


* Onder invloed de sloot in

BUINEN Afgelopen nacht raakte een 45-jarige man uit Buinen met zijn auto van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. Toen de politie ter plaatse kwam, zat hij nog achter het stuur en het bleek dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 820 µg/l ( bijna 2 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de man met een rijverbod van 10 uur en een dagvaarding het bureau verlaten.


* Onder invloed

DALEN Vannacht reed een 20-jarige inwoonster met een auto over de Reindersdijk. Bij het keren kwam ze vast te zitten en omstanders merkten dat ze nogal wat alcohol gedronken had. In afwachting van de komst van de politie werd zij vastgehouden. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies zij 365 µg/l (ongeveer 0.85 promille). Bij het onderzoek bleek tevens dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Gisteravond werd op de Overcingelaan een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de 36-jarige bestuurder uit Assen teveel gedronken had. Aan het bureau blies de man 775µg/l (ongeveer 1.8 promille). Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* Diefstal motoren

SCHOONLOO In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit een schuur naast een woning aan de Hoofdstraat een crossmotor gestolen. Het betreft een Honda C 250, met een waarde van ongeveer f 6000,--. Op de motor zaten aan beide zijden het nummer 61.

ASSEN Zaterdag overdag werd van een parkeerplaats aan de Oosterzingel een motor gestolen. Het betreft een Yamaha FZR 1000 / 3 LE. Waarde van de motor is niet bekend.


* Inbraken in autos

REGIO Afgelopen weekeinde is er in diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos. In Hoogeveen aan de Markt werd van een auto een ruit ingetikt en verdwenen 2 jassen, een GSM en de autoradio. In Roden aan de Albertslaan werden van twee autos het slot geforceerd en werden de autoradios / cd-spelers gestolen. In Emmen aan de Laan van de Iemenhees en de Laan van de Marel werden twee autos opengebroken. In beide gevallen verdwenen de radios , alsmede nog 6 cds, twee zonnebrillen en 10 cassettebandjes.


* Inbraken in woningen

EELDE In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Beethovenweg. Om binnen te komen was de achterdeur geforceerd. Gestolen werd een portemonnee met daarin wat kleingeld, diverse pasjes en cheques.

PATERSWOLDE In de woning aan de Schoollaan werd van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning. Om binnen te komen was een slot van de garagedeur geforceerd. Ook binnen waren nog twee deuren geforceerd. Alles werd doorzocht en de dader(s) gingen er van door met een bandje van een zakhorloge, 4 perziken en een mesje.


* Diefstal uit bedrijf

ASSEN In de nacht van brijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Talmastraat. Het slot van de voordeur was geforceerd. Uit een kassa verdween een nog onbekend bedrag aan geld. Uit een kantoor werd een laptop gestolen. Het totale bedrag aan schade is nog niet bekend.


* Vernieling in kerk

BEILEN Gistermiddag werd ontdekt dat er in de R.K. kerk aan de Prins Hendrikstraat vernielingen waren gepleegd. In diverse ruimtes was op de muren graffiti gespoten, alsmede woorden als ezel, lulhannes en hallo. Ook beeldjes waren het onderwerp van de vernielers geweest. De totale schade is niet bekend.


* Diefstal uit tuin

ASSEN Vanmorgen zagen bewoners van een woning aan de Rodeweg een vrouw bij hen uit de tuin komen. Deze vrouw had kunstbloemen en beeld uit de tuin van de bewoners onder de arm. De bewoner is de vrouw gevolg en bij haar woning heeft hij haar de goederen afgepakt. Toen de politie op weg was naar de vrouw, kwamen zij haar tegen en is zij aangehouden. Het betrof een 59-jarige inwoonster van Assen. Zij is verhoord en snelrecht werd toegepast.


* Auto op middengeleiding

EMMEN Afgelopen nacht reed een 29-jarige taxichauffeur met drie passagiers over de Odoornerweg. De naast de chauffeur zittende passagier trok ter hoogte van het benzinestation, plotseling aan het stuur, waardoor de taxi op de middengeleiding schoot en daar bleef steken. De drie passagiers zetten het op een lopen, maar konden even later op de Walstraat worden aangehouden. Alle drie werden verhoord, waarbij bleek dat een 24-jarige man uit Emmen aan het stuur had getrokken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Door de aanrijding is het carter van de auto lek geraakt. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek schoon te spuiten.


* Ruiten ingegooid

ASSEN Afgelopen nacht zijn bij twee woningen aan het Salland de ruiten van de woonkamer ingegooid met en stuk baksteen. Bij één woning ging de steen er doorheen en kwam tegen een antieke kast, die daardoor ook beschadigd raakte. De schade is niet bekend.


* Brand in woning

EMMEN Gisteravond kwam er een melding binnen van een uitslaande brand in een woning aan het Bolwerk. Ter plaatse gekomen bleek de bewoner nog op de 1e verdieping te zijn en niet uit de woning kon komen. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De gehele woonkamer is uitgebrand en de rest van de woning, alsmede een aangrenzend perceel liepen rook en waterschade op. Oorzaak van de brand is nog niet bekend.


* Aanrijding letsel

ASSEN Vanmiddag zijn bij een aanrijding op de Groningerstraat 4 personen gewond geraakt. Tegen kwart voor twee vanmiddag reed een 50-jarige man uit Wildervank met zijn auto over de Europaweg. Bij de kruising met de Groningerstraat verleende hij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 54-jarige man uit Assen. Door de aanrijding die volgde, raakte de 29-jarige dochter van de man uit Wildervank, alsmede een bij hen inzittende 48-jarige vrouw en haar 3-jarige zoontje, uit Veendam gewond. Ook een 58-jarige inzittende vrouw uit Norg gewond. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Aard van de verwondingen is nog niet bekend. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...