Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mik Borsten doet eerste Trans Holland Triathlon in 23.45 uur

Datum nieuwsfeit: 09-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
persbericht

Trans holland triathlon geslaagd maar zwaar.

Vrijdag 7 juli en zaterdag 8 juli is de eerste trans holland triathlon gehouden, het eerste onderdeel was 3,8 KM zwemmen te Amersfoort, daarna 130 KM fietsen naar Den Helder, daarna 130 KM over het strand met de mountainbike naar Den Haag en als laatste onderdeel 100 KM hardlopen naar Amersfoort.

Uitslag: 1. Mik Borsten(Amersfoort) 23.45.16 (1.09- 5.20- 6.30- 10.15).
2. Frank de Groot(Soest) 26.48.20 (1.18- 5.10- 6.30- 13.18).
De trans Holland triathlon is de zwaarste en langste triathlon van Nederland, dat bleek wel tijdens de uitvoering, de deelnemers zijn zeer ervaren duursporters maar hadden toch hun handen vol aan deze klus, vooral het fietsen op het strand bleek soms niet te doen. De start was vrijdag om 14.00 uur de eerste opdracht de 3,8 KM zwemmen was vor beide atleten gemakkelijk te volbrengen. Daarna op de fiets naar Den Helder, de harde noorder wind maakte deze klus niet bepaald gemakkelijk, vooral het laatste open stuk was hard werken an koste veel energie. Om 20.45 uur gingen beide atleten het strand op, de wind in de rug maar het strand was moeilijk te berijden, vaak lopen, gelukkig na een poosje bij Petten over de dijk daarna over het strand naar Wijk aan Zee en via IJmuiden weer richting strand ondertussen was het al donker geworden. Het strand werd steeds zwaarder en in het donker kon alleen nog maar gelopen worden, daarom besloten het laatste stuk door de duinen te gaan. Maar ook door de duinen in het donker bleek een zeer lastige klus door de vele bochten en de opkomende vermoeidheid.

Al met al kwamen beide atleten zeer vermoeid maar voldaan aan in Scheveningen om 03.00 uur, hier de wissel loopkleding aan en op weg voor 100 KM hardlopen naar amersfoort, Mik Borsten liep gelijk gemakkelijk en kon in een stuk doorlopen naar Amersfoort, zijn 10 uur en 15 minuten is snel te noemen. Ook Frank (die nog nooit verder had gelopen dan 65 KM) leverde een prima prestatie door de 100 KM in ruim 13 uur te volbrengen.

Het was een geslaagd evenement dat volgend jaar vervolg krijgt met een hopelijk groter aantal deelnemers, voor atleten die van een uitdaging en natuur(strand, zee, polder en bossen) houden een mooie uitdaging.

Wie durft !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mik Borsten
e-mail (borsten@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie