Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierde plaats voor Jeroen Bleekemolen op Norisring

Datum nieuwsfeit: 09-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

7e & 8e ronde Internationaal Duits Formule 3-kampioenschap
Vierde plaats voor Jeroen Bleekemolen

Neurenberg, 9 juli 2000. De twee races voor het Internationaal Duits Formule 3-kampioenschap op de Norisring, een stratencircuit in het Duitse Neurenberg, leverde dit weekeinde een dubbele zege op voor de Duitser Pierre Kaffer. Onze landgenoot Jeroen Bleekemolen scoorde in de eerste race een twaalfde plaats. De 18-jarige coureur reed de tweede wedstrijd een ijzersterke wedstrijd, die hem, komende vanaf een elfde startpositie, een verdienstelijke vierde plaats opleverde. In het kampioenschap leidt de Italiaan Pantano voor de Duitser Lotterer. Bleekemolen bezet in de tussenstand de tiende positie

Tijdens de eerste training kwam de wagen van Bleekemolen niet bij de top. "Er was absoluut geen grip op de natte baan", vertelde de scholier. Meer dan elfde startpositie zat er niet. In de tweede training, bepalend voor de startopstelling van race 2, zat Jeroen goed bij de kop. Na afloop stond hij op de tweede startrij, een prima uitgangspunt voor de race in het hart van Duitsland. Later plaatse de organisatie de 18-jarige echter terug. "Ik had mijn snelste ronde gezet 'onder geel'. Het vervelende was echter dat ik eerst tien minuten in de pits stond toen de training begon en nog tien minuten daarna over had om mijn tijd te zetten. Die gehele periode werden de gele vlaggen uitgehouden. Dan mag je je tijd niet verbeteren", vertelde de coureur teleurgesteld toen hij vernam dat hij was teruggezet naar de elfde startpositie.

De races
Bleekemolen startte de eerste race van het weekeinde voortvarend. "Bij de eerste hairpin nam ik de buitenkant. Dat leek goed te gaan tot dat Hillebrand stil kwam te staan, omdat bij de Belg zijn motor was afgeslagen. Ik werd daardoor geblokt en moest praktisch het gehele veld aan mij voorbij laten gaan." De junior vocht zich terug naar een tiende positie, maar viel tegen het einde van de wedstrijd terug naar de twaalfde plaats. De tweede race kende voor Bleekemolen ook een prima begin. Al spoedig reed hij op de zevende plaats, door in een beweging in de tweede ronde drie rijders te passeren. "Meer zat er eigenlijk niet in", zei hij na afloop. "Ik maak diverse schakelfouten, door een verkeerde stand van de versnellingspook. Ik kreeg tijdens de race een dikke blaar op mijn hand en kon geen kracht meer zetten." Ondanks die handicap schoof hij toch nog drie plaatsen op en verzachtte daarmee het in eerste instantie minder goed begonnen weekeinde op de Norisring. De uitslag van de tweede race is onder voorbehoud daar er nog een protest loopt tegen de als tweede geklasseerde Heidfeld.

Uitslag race 1:

1. Kaffer (Dui), 35 rnd. in 30.09,649 (160,142 km/uur); 2. Pantano (Ita), op 2,504; 3. Muecke (Dui), op 13,792; 12. Bleekemolen (Ned), op 33,093. Allen: Dallara-Opel. Niet gestart: Nijenhuis (Ned).

Uitslag race 2: (onder voorbehoud)

1. Kaffer (Dui), 25 rnd. in 29:57.247 (161,247 km/uur); 2. Heidfeld (Dui), op 2,534; 3. Baumgartner (Hon), op 10,929; 4. Bleekemolen, op 11,760. Allen: Dallara-Opel.
Niet geklasseerd: Nijenhuis.

Stand kampioenschap: 1. Pantano 99; 2. Lotterer 85; 3. Kaffer 59; 10. Bleekemolen 24; 17. Nijenhuis 12.

Volgende wedstrijd: 6 augustus, Marlboro Masters, Zandvoort.
Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, tel.: 06-54761162.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie