Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kanepi en Schweitzer winnen enkelspel op Dutch Junior Open

Datum nieuwsfeit: 09-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Van Keekentournament
Mr. Remko de Beer
Sifriedstraat 16
Postbus 382

1901 BS Castricum
Phone: 31(0)251 653363
Telefax: 31(0)251 679624
Email: (dutchjunioropen@hetnet.nl)
Website: www.vankeeken.com

Castricum, 9 juli 2000

Biesterbos Groep Dutch Junior Open: Dag 8

Kaia Kanepi en Alexander Schweitzer hebben vandaag op het Biesterbos Groep Dutch Junior Open de titels in het enkelspel in de wacht weten te slepen. Alexander Schweitzer pakte met zijn partner Bart van Delft ook nog de titel in het dubbelspel.

De weergoden waren het toernooi de hele week gunstig gezind geweest. Op de finaledag sloeg het noodlot toe. Zaterdagnacht en zondagochtend kwam de regen met bakken uit de lucht en buiten spelen bleek onmogelijk. Om 12.30 uur nam de toernooileiding de definitieve beslissing om de finales binnen te gaan afwerken. Spelers, arbiters, sponsoruitingen, scorebord, publiek en organisatoren werden in allerijl naar de binnenbanen van Heemskerk vervoerd en om 13.30 uur kon de meisjesfinale tussen Kaia Kanepi uit Estland en Sofia Arvidsson dan eindelijk beginnen. Arvidsson speelde niet slecht, maar Kanepi had de hele week al duidelijk gemaakt waarom ze bij de eerste twintig van de wereld staat. Haar mokerharde groundstrokes vormden voor haar tegenstandster een ware plaag. Met 6-1 en 6-3 greep de Estlandse titel. Het meisjesdubbelspel werd een prooi voor de Russische Dinara Safina en Emanuelle Edon uit Frankrijk. Met tweemaal 6-4 waren zij in de finale te sterk voor de Slowaakse meisjes Dieskova en Kunova.

Het tapijt van Heemskerk bleek Alexander Schweitzer op het lijf geschreven. Hij serveerde hard en retourneerde ijzersterk. Tegenstander Daniël Kollerer kreeg geen moment de kans om in zijn spel te komen. Met 6-1 en 6-0 werd hij van de baan geveegd. De koek was daarmee nog niet op voor de ambitieuze Duitser. Met Rijnsburger Bart van Delft aan zijn zijde wist hij ook het dubbelspel naar zich toe te trekken. Dit koste echter wel een stuk meer moeite dan het enkelspel. De enerverende strijd tegen het Tsjechisch/Slowaakse duo Masik en Gregorc werd pas in de tiebreak van de derde set beslist (5-7, 6-1 en 7-6). De jongensdubbel was een waardig besluit van een zeer succesvol verlopen toernooi.

Voor meer informatie:
Biesterbos Groep Dutch Junior Open
Remko de Beer
Tel. (0251) 657050

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie