Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start werkzaamheden Meerpolder te Berkel en Rodenrijs

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Start uitvoering voorbereidende werkzaamheden "Meerpolder"

Begin dit voorjaar is een verzoek om vrijstelling ontvangen van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Berkel en Rodenrijs voor het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden in het zuidelijk deel van de Meerpolder. Deze werkzaamheden vormen een voorbereiding op de bouw van woningen in de Meerpolder. Gelijktijdig met de verlening van de vrijstelling hebben burgemeester en wethouders de aannemer opdracht gegeven te starten met het uitvoeren van de voorbereidende werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen onder meer het storten van zand, d.w.z. het voorbelasten van het terrein waar wegen en groenvoorzieningen zullen worden aangelegd. Hierdoor wordt de bodem gestabiliseerd. Het storten van het zand zal met ingang van heden de komende maanden uitgevoerd worden.

In het kader van dit verzoek is een vrijstellingsprocedure, als bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, gestart. Een onderdeel van deze procedure is het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. G.S. hebben onlangs verklaard geen bezwaar te hebben. Vervolgens hebben burgemeester en wethouders op basis van deze verklaring de vrijstelling verleend.

Tijdens het storten van het zand zal ook begonnen worden met de bouwkundige vooropnames van woningen in de Meerpolder en het monitoren van de waterhuishouding in en rondom de Meerpolder. Hierover zullen de betrokken eigenaren en bewoners nog afzonderlijk geïnformeerd worden door de gemeente en het in te schakelen adviesbureau.

Burgemeester en wethouders van Berkel en Rodenrijs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie