Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA over een onderzoek naar prijsafspraken

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Vragen van het lid Leers (CDA) aan de minister van Economische Zaken over een onderzoek naar prijsafspraken.(Ingezonden 7 juli 2000)


1
Herinnert u zich het antwoord 1 dat de NMa een onderzoek is gestart op de mondelinge vraag van het lid Crone gesteld bij de regeling van werkzaamheden op 23 mei 2000, met betrekking tot een onderzoek naar prijsafspraken, misbruik van economische machtspositie of ander gedrag dat in strijd is met de Mededingingswet?


2
Is dit onderzoek inmiddels gestart? Wat is de aard van het onderzoek? Zijn de betrokken oliemaatschappijen in het onderzoek reeds gehoord? Hoe is te verklaren dat deze maatschappijen zelf aangeven, nog op geen enkele manier in het onderzoek te zijn betrokken?


3
Kunt u aangeven waarom u geen gebruik heeft gemaakt uw aanwijzingsbevoegdheid aan de NMA een dergelijk onderzoek daadwerkelijk te starten?


4
Klopt het dat de ECD al in 1999 het onderzoek naar mogelijke kartelvorming van de aardoliemaatschappijen heeft afgerond en dit in de vorm van een proces verbaal aan de officier van justitie in Rotterdam heeft toegestuurd?

5
Wanneer verwacht u dat de bevinding van het ECD openbaar kan worden gemaakt?

6
Hoe kijkt u aan tegen de aankondiging door Shell een eigen onderzoek te starten naar prijsafspraken tussen de oliemaatschappijen?

1 Aanhangsel Handelingen nr. 1442,
vergaderjaar 19992000.

2990013570

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie