Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan voor 'geboorteloket' in Eemland Ziekenhuis Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


1 mei 2000

Plan voor 'geboorteloket' in Eemland Ziekenhuis

Het college stelt de raadscommissie voor Algemeen Bestuurlijke Zaken voor een 'geboorteloket' te openen in het ziekenhuis Eemland. Het voorstel houdt in dat ouders vanaf 10 juli a.s. aangifte zouden moeten kunnen doen van de geboorte van hun kind op de locatie St. Elisabeth. Met de opening van dit geboorteloket wil de gemeente de dienstverlening verder verbeteren. Nu vinden geboorteaangiftes uitsluitend plaats in het stadhuis. Het gaat om een proef die in januari 2001 wordt geëvalueerd.

In Amersfoort is de locatie St. Elisabeth aan de Ringweg Randenbroek 110 het enige ziekenhuis waar vrouwen kunnen bevallen. Ongeveer 1300 baby's per jaar komen er ter wereld. Dat is meer dan de helft van alle kinderen die in de stad worden geboren.

Het geboorteloket in St. Elisabeth zal zes dagen per week (niet op zondag) open zijn van 8.30 uur tot 10.00 uur. Omdat de moeder bij de aangifte aanwezig kan zijn (of zelf aangifte kan doen), is het ook mogelijk meteen andere zaken in orde te maken die met de geboorte samenhangen. Dat kan gaan om het opmaken van een erkeningsakte of het doen van een naamskeuze. Voor de keuze van de naam moet de moeder persoonlijk aanwezig zijn. Ook kan men afschriften van aangiftes aanvragen, die men dan later krijgt toegestuurd.

Voor de proef is het nodig de locatie aan te wijzen als 'huis der gemeente'. Het geboorteloket in ziekenhuis Eemland, locatie St. Elisabeth, kost f 49.400 op jaarbasis. De raadscommisie ABZ behandelt het voorstel naar verwachting op 8 juni aanstaande.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie