Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 10 juli 2000

Horecabezoekers doen aangifte van mishandeling Noordwijk
Drie mannen van 18, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Nieuw Vennep hebben in de nacht van 7 op 8 juli jl. klappen gehad bij het verlaten van een discotheek aan De Grent in Noordwijk. Op hardhandige wijze werden de drie door portiers uit de discotheek gezet, nadat er was aangekondigd dat er gesloten ging worden. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.
Controle jeugd Noordwijk
Op vrijdag 7 juli heeft de politie op het Palaceplein, Katwijkse straat, Jan van Kanhof, Nieuwe Zeeweg, Spanjaarkrocht en Kortenbachstraat gecontroleerd op overlast. Waar nodig werd de jeugd aangesproken.
Controle kamperen Noordwijk
Op vrijdag 7 juli heeft de politie in Noordwijk gecontroleerd op illegaal kamperen. Op de Dobbeldamduin werden de bewoners van een camper hierop aangesproken. Zij zijn meteen naar een camping vertrokken om de rest van de vakantie door te brengen. Wildkampeerders in het Leeuwenhorst bos werden ook verzocht een camping te gaan zoeken.
Verkeersongeval Noordwijkerhout
Op zondag 9 juli vond omstreeks 1.30 uur een aanrijding plaats op de Provinciale weg in Noordwijkerhout. Een 25-jarige automobilist uit Noordwijk reed over de Provinciale weg in de richting van Noordwijkerhout. Voor hem reed een 21-jarige automobilist uit Rotterdam. De telefoon van de 25-jarige automobilist ging waardoor hij even niet goed voor zich keek. Een aanrijding was het gevolg. De 21-jarige automobilist liep hierbij nekletsel op.
Brand Noordwijk
Op zondag 9 juli kreeg de politie om 5.00 uur melding van een brand aan het Irisplein in Noordwijk. Vlak naast het gebouw met rieten dak, lag een stapel riet dat brandde. De brand sloeg van de stapel riet, over naar het rieten dak. Omdat de brand zich mogelijk kon uitbreiden naar de omgeving, werden acht woningen aan het Irisplein en de Van Panhuysstraat ontruimd. De bewoners verbleven zolang op het politiebureau. In verband met de blus- en schoonmaakwerkzaamheden was de Van Panhuysstraat tot tien uur afgesloten. Naar de oorzaak van de brand stelt de politie een onderzoek in.
Brand in schuur Katwijk
Een flatwoning aan de Prinses Beatrixlaan in Katwijk heeft zondag 9 juli rond 4.00 uur brand- en rookschade opgelopen door een brand in een vlak bij de flat gelegen schuurtje. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de flat. De bewoners werden wakker van het geknetter van het vuur en konden op tijd de woning verlaten. De brand was ontstaan bij goederen die naast het schuurtje lagen opgeslagen. De oorzaak is nog onbekend.
Te veel gedronken Sassenheim
Een 16-jarige bromfietser uit Sassenheim hield zaterdag 8 juli rond 2.30 uur niet genoeg rechts op de Hofstraweg waardoor hij in botsing kwam met een auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam. Er was alleen materiële schade. De bromfietser bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 275 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.
Onder invloed Oud Ade
Zondagavond 9 juli omstreeks halftien is op de Leidseweg een 34-jarige bromfietser uit Leiderdorp aangehouden omdat hij met alcohol op aan het rijden was. Hij had een ademalcoholgehalte van 990 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.
Onder invloed Leiderdorp
Maandagnacht 10 juli omstreeks kwart voor twee is een 27-jarige automobilist uit Leidschendam aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 240 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en er is proces-verbaal opgemaakt.
Getuigen diefstal computers gezocht Leiden
Op vrijdag 7 juli zijn uit een vrachtwagen op de Lammenschansweg op een parkeerplaats bij het ROC ongeveer 30 computers gestolen. Dit gebeurde tussen 10.15 en 10.45 uur terwijl de chauffeur van de vrachtwagen een lading aan het afleveren was. De computers zijn gestolen doordat de daders de aanhangwagen hebben opengebroken en twee volle pallets hebben uitgeladen. De politie is op zoek naar getuigen die deze opvallende diefstal hebben gezien. het telefoonnummer van de politie in Leiden is: 071-5258888.
Beroving Leiden
Op zondagavond 9 juli rond 19.30 uur is een 24-jarige vrouw uit Grootenbroek van haar tas beroofd toen zij met een 34-jarige Leidse door het Van der Werfpark liep. In het voorbijrijden pakt de bestuurder van een bromfiets de handtas van de Grootenbroekse en verwijnt vervolgens op het Rapenburg uit zicht. In de handtas zat ongeveer f 2.300,-. De onbekende man had een stevig postuur en reed op een rode bromfiets.
Politie houdt inbreker aan Leiden
Vrijdagavond 7 juli rond 22.20 uur hield de politie op de Horstenrode een 40-jarige Leidenaar aan die kort daarvoor had ingebroken bij een huishoudzaak aan de Kopermolen. Daarbij nam hij een doos lego weg ter waarde van ongeveer 119,--. Getuigen zagen dat de man met een baksteen een raam van de winkel ingooien en vervolgens uit de winkel de doos lego meenemen en op de fiets wegrijden. De gewaarschuwde politie zag de man op de Horstenrode rijden met de doos lego achter op zijn fiets. De man is aan het bureau verhoord. Na het verhoor is hij zaterdagochtend 8 juli in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Brand gesticht in leegstaand pand Leiden
Onbekenden staken vrijdagavond 7 juli rond 23.45 uur een hoeveelheid vuil in een leegstaande woning aan de Kruisstraat in de brand. De brandweer rukte met groot materieel uit om erger te voorkomen. Alle overige brandbare zaken waaronder een grote hoeveelheid vuil zijn door de gemeentereiniging afgevoerd om herhaling te voorkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Politie houdt man aan voor diefstal bliksemafleider Leiden
Op aanwijzingen van getuigen kon de politie zaterdagmorgen 8 juli rond 05.00 uur, nabij een bedrijf aan de Rooseveltstraat een 31-jarige Rotterdammer aanhouden die verdacht wordt van het stelen van ongeveer 202 meter massief koperdraad. Getuigen meldden de politie een zich in de bosschages verdacht ophoudende man. De terplaatse gearriveerde politie trof de Rotterdammer inclusief het koperdraad vervolgens aan. Na zijn aanhouding is hij verhoord en nog dezelfde zaterdagmorgen in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van het koperdraad. Dit draad is vermoedelijk afkomstig van het dak van een bedrijfspand aldaar. Daar bleek dat honderden meters bliksemafleider, koperdraad, verwijderd was.
Kop-staart-aanrijding Leiden
Op de Kooilaan ontstond zaterdag 8 juli rond 12.45 uur een kop-staart-aanrijding tussen drie auto's. Een 34-jarige Leidenaar had te laat in de gaten dat voor hem auto's stilstonden en reed achter op de auto van een 25-jarige Leidse. Zij en een 25-jarige inzittende klaagden over hun nek. Ter controle zijn ze overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. De auto van de Leidse gleed door de botsing tegen een voor haar stilstaande auto.
Politie houdt verdachte poging inbraak aan Leiden
Op zaterdag 8 juli rond 22.25 uur werd de politie door buurtbewoners van de Genestetstraat gewaarschuwd dat daar een man in een woning had geprobeerd in te breken. De man was lopend weer vertrokken. De politie zag op de Potgieterlaan een man die aan het signalement voldeed en hield hem aan. Het ging hier om een 25-jarige Leidenaar. De man is aan het bureau verhoord en na zijn verhoor op zondagmorgen weer in vrijheid gesteld. Het bovenlicht van de woning bleek geforceerd te zijn.
Aanrijding Noorden
Zaterdagmiddag 8 juli omstreeks een uur heeft op de Voorweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 42-jarige automobilist uit de Woerdense Verlaat en een 29-jarige bromfietser uit Amstelhoek. Toen de bromfietser noodgedwongen remde, moest de achter hem rijdende automobilist een manoeuvre maken om hem te ontwijken. Hierbij raakte hij echter toch de bromfietser en de trottoirband waardoor hij kantelde en een lantaarnpaal raakte. Deze brak af. De bromfietser hield hier letsel aan de knie aan over.
Bromfietser rijdt tegen boom Alphen a/d Rijn Zondagnacht 9 juli omstreeks half drie is een 21-jarige bromfietser uit Alphen a/d Rijn op de Korenbloemweg tegen een boom aangereden. Hij is met een gebroken pols, hoofdwond en tanden door de lip naar het LUMC te Leiden vervoerd. Het is nog onbekend of het ongeval mogelijk door alcohol is veroorzaakt.

Inbraken Alphen a/d Rijn In de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli is ingebroken in een woning aan de Groenoord. Er was op dat moment niemand thuis. Men is binnengekomen door een naad bij een raam open te wrikken. Weggenomen is een portemonnee met een geldbedrag. Tevns is in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli in een woning aan de Venusstraat ingebroken. Ook hier was niemand thuis. Men kwam binnen via het slaapkamerraam. Weggenomen is een video.

Inbraak Aarlanderveen
Zaterdag 8 juli is in een woning aan de Oostkanaalweg ingebroken. Er was op dat moment niemand thuis. Vermoedelijk is men door het wc-raampje binnengekomen. Weggenomen zijn onder andere sierraden en een geldbedrag.
Aanrijding Noorden
Zaterdagmiddag 8 juli omstreeks een uur heeft op de Voorweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 42-jarige automobilist uit de Woerdense Verlaat en een 29-jarige bromfietser uit Amstelhoek. Toen de bromfietser noodgedwongen remde, moest de achter hem rijdende automobilist een manoeuvre maken om hem te ontwijken. Hierbij raakte hij echter toch de bromfietser en de trottoirband waardoor hij kantelde en een lantaarnpaal raakte. Deze brak af. De bromfietser hield hier letsel aan de knie aan over.
Bromfietser rijdt tegen boom Alphen a/d Rijn Zondagnacht 9 juli omstreeks half drie is een 21-jarige bromfietser uit Alphen a/d Rijn op de Korenbloemweg tegen een boom aangereden. Hij is met een gebroken pols, hoofdwond en tanden door de lip naar het LUMC te Leiden vervoerd. Het is nog onbekend of het ongeval mogelijk door alcohol is veroorzaakt.

Inbraken Alphen a/d Rijn In de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli is ingebroken in een woning aan de Groenoord. Er was op dat moment niemand thuis. Men is binnengekomen door een naad bij een raam open te wrikken. Weggenomen is een portemonnee met een geldbedrag. Tevns is in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli in een woning aan de Venusstraat ingebroken. Ook hier was niemand thuis. Men kwam binnen via het slaapkamerraam. Weggenomen is een video.

Inbraak Aarlanderveen
Zaterdag 8 juli is in een woning aan de Oostkanaalweg ingebroken. Er was op dat moment niemand thuis. Vermoedelijk is men door het wc-raampje binnengekomen. Weggenomen zijn onder andere sierraden en een geldbedrag.
‘Hengelaars' actief Gouda
In een woning aan de Ruigenburg is op 8 juli, omstreeks 05.00 uur ingebroken. De inbreker heeft door te ‘hengelen' de voordeur open gekregen. Hij heeft een laptop en een GSM meegenomen. Gehengeld werd ook bij een woning aan de Gansstraat in de nacht van 9 juli jl. Weggenomen werden twee portemonnaies met bescheiden inhoud. De laatste melding van hengelen is afkomstig uit het Vogelplein. Uit een woning aldaar werd een tas met inhoud gestolen, alsmede de sleutels van de auto. Ook de auto is daarna door de dader(s) meegenomen. Het preventieadvies van de politie luidt in dergelijke gevallen om de voordeur op het nachtslot te draaien. Dit voorkomt dat men op eenvoudige wijze naar achteren kan ‘hengelen'.
Mishandeling / bedreiging Gouda
Een 70-jarige Gouwenaar is op 8 juli, omstreeks 15.10 uur mishandeld in het Crabethpark in Gouda. De mishandeling vond plaats n.a.v. een geschil over een parkeerplaats en werd gepleegd door een onbekend gebleven man en vrouw. De 70-jarige werd tegen de grond geduwd door de dader, opgehitst door de vrouw. Hierbij ontstond letsel aan de ellebogen van het slachtoffer. Na de mishandeling vonden bedreigingen plaats en werd de man achtervolgd door de dader en de vrouw over de gehele Kleiweg. Daarna ging ieder zijn eigen weg. De man deed aangifte.
Scooterrijder raakt gewond Gouda
Een 16-jarige Gouwenaar is op 8 juli, omstreeks 18.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Karnemelksloot in Gouda. Een 51-jarige fietster, afkomstig uit Gouda, reed over de A.G. de Vrijebrug de Karnemelksloot op en verleende vermoedelijk geen voorrang aan de voor haar van rechts komende scooterrijder. De scooterrijder kwam ten val en liep hierbij een hersenschudding en heupletsel op. Hij werd met een ambulance afgevoerd naar het Groen Hart Ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.
Gaatjesboorders actief Bodegraven
In een woning aan de Hoefslag is op 9 juli jl. ingebroken d.m.v. ‘gaatjesboren'. Twee ramen aan de voorzijde werden op die manier opengebroken. Weggenomen werden o.a. portemonnaies, GSM's en bankbescheiden.
Ongeval Ouderkerk aan den Ijssel Op vrijdagmorgen 7 juli is een 23-jarige zwangere vrouw uit Ouderkerk door een 15-jarige bromscooterrijder uit Krimpen aangereden terwijl zij fietste op de kruising van de Kalverstraat en de Dorpsstraat. Rond 11.45 uur reed de vrouw op de Dorpsstraat richting Lageweg toen van rechts de bromscooter kwam met daarop de 15-jarige bestuurder en zijn 15-jarige passagier uit Krimpen. De vrouw kwam hierdoor ten val. Toen de politie arriveerde bleek de bromfiets verdwenen te zijn. De jongens hadden de bromfiets verstopt en waren zelf in de menigte gaan staan. Na enig vraagwerk van de agenten bleek al snel wie de berijders van de bromfiets waren evenals de plaats van de bromfiets, ondanks de hulp van vriendjes die het opnamen voor de bromfietsrijders. De bromfiets werd in beslag genomen. De jongens hebben een proces verbaal gekregen wegens verlaten plaats ongeval en belemmeren onderzoek, alsmede rijden zonder certificaat en onverzekerd. De vrouw is naar het Ijssellandziekenhuis overgebracht en met haar en het ongeboren kind gaat alles goed.

Inbraken Ouderkerk aan den Ijssel In de avond of nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli zijn in twee woningen aan de Ijsseldijk West in Ouderkerk inbraken gepleegd. In beide woningen is toegang veschaft door het afbreken cilindersloten. De wonigen bleken vluchtig doorzocht te zijn. Een draadloze telefoon, een GSM en f 450,- zijn meegenomen. Aanhouding na aanrijding Moerkapelle Vrijdagavond 7 juli 23:30 uur kwam een 37-jarige man uit Waddinxveen aan het politiebureau melden dat hij op de dreef zojuist een aanrijding had gehad. De mannelijke bestuurder was achteruit tegen zijn auto gebotst. Hij had weliswaar zijn naam opgegeven, maar was daarna zijn weg vervolgd. Dit, terwijl de Waddinxvener bij de tegenpartij alcohol vermoedde. Even later werd de man; 37 jaar en afkomstig uit Moerkapelle bij zijn woning aangehouden. Bij de blaastest werd 650 microgram; 1,50 promille, alcohol geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien heeft de Moerkapellenaar na zijn aanhouding een hoofdagent beledigd. Ook hiervoor heeft de man een proces-verbaal gekregen.

Dronken fietser Boskoop
Op de Zijde trof de politie zondagmiddag 9 juli rond 14:15 uur een dronken fietser aan. De man reed al slingerend waarbij hij het overige verkeer hinderde en zijn eigen veiligheid in gevaar bracht. Bij de blaastest werd maarliefst 1070 microgram; bijna 2,50 promille, vastgesteld. De man kreeg een dagvaarding om voor justitie te verschijnen.
Twee jongens aangehouden Zevenhuizen Zondagmorgen 9 juli zag de politie rond 04:00 uur twee jongens wegrijden op een scooter bij La Baraque. Geen van beiden droeg een helm waarop het tweetal naar de kant van de weg werd gedirigeerd. De bestuurder bleek geen certificaat te hebben en bovendien bleek de brommer als gestolen gesignaleerd te staan. De twee jongens; één uit Waddinxveen en één uit Gouda, allebei 16 jaar, zijn aangehouden. De politie onderzoekt of één van de twee ook iets te maken heeft met het ingooien van een ruit op de Passage in Waddinxveen eerder die ochtend. De rode scooter en het signalement van één van de jongens komt overeen met wat een getuige daar rond 02:15 uur heeft gezien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...