Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot maandagmorgen
09:34 maandag 10 juli 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Motorrijder onderuit

EESERGROEN Gisteravond reed een 35-jarige man uit Valthermond met zijn motor over de Dorpsstraat. In een bocht naar links wilde hij een beetje bijremmen, met als gevolg dat het achterwiel blokkeerde en weg schoof. De man ging onderuit en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met vermoedelijk een gebroken arm en nog andere fracturen overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.


* Onder invloed

GEES Op de Goringdijk reed afgelopen nacht een auto door een hek, waarna de auto wegreed. Bij een onderzoek in de omgeving werd een auto aan de Holtweg in een sloot aangetroffen. Dit bleek de auto te zijn die door het hek gereden was. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Vriescheloo, die bij de auto was, verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Hij is aangehouden en ingesloten. Hij zal vandaag verhoord worden.


* Diefstal autos

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is er vanaf de Jan Steenstraat een Opel Kadett Hatchback gestolen. De waarde van de auto is niet bekend.

ASSEN Aan de Thorbeckelaan is in de nacht van zaterdag op zondag een VW Jetta gestolen. Schade is niet bekend.


* Diefstal uit auto

ASSEN Aan de Beilerstraat werd afgelopen weekeinde een auto opengebroken. De daders kwamen in de auto door het inslaan van een ruitje. Uit de auto werden een decoupeerzaag, een boormachine, een accuboormachine, een slijpschijf, een kist met knelfittingen en een kist met handgereedschap gestolen. Totale schade is nog niet bekend.


* Diefstal uit bedrijf

ASSEN Gistermorgen werd bij een zaak aan de Spoorstraat een hoeveelheid gereedschap gestolen. Een aantal personen waren in de zaak om de verbouwingsvorderingen te bekijken, toen zijn plotseling merkten dat een bestelbus van de binnenplaats wegreed. Bij onderzoek bleek dat er 2 compressoren, 2 elektrische nietmachines, een elektrische zaag, 3 boormachines, een bovenfrees en een aantal klein gereedschap was gestolen. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving, door de aanwezige personen, had geen resultaat.


* Vernielingen

ZUIDLAREN Gisteravond werd bij een winkel aan de Stationsweg een ruit van ongeveer 3.6 x 2.5 m vernield. Volgens getuigen zou er iemand met een bromfiets de winkelruit geraakt hebben. Schade is niet bekend.

EMMEN Aan de Meerstraat werd van een winkel een ruit van 3.5 x 3.5 m vernield. Geen aanwijzing richting daders. Schade niet bekend.


* Branden

ERICA Afgelopen nacht is er brand ontstaan in het clubgebouw van de modelvliegclub Klazienaveen aan de Verlengde Herendijk. De brand was zo fel, dat de brandweer niet kon voorkomen, dat in ongeveer een kwartier tijd het gebouw geheel afbrandde. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Vandaag zal een onderzoek worden ingesteld.

COEVORDEN Vanmorgen vroeg werd er brand ontdekt in de manege aan het Klooster.
Vermoedelijk is er broei ontstaan in een aantal pakken hooi in de manege, die daardoor vlam vatten. De brandweer heeft de brand geblust. De aanwezige paarden zijn uit voorzorg uit de manege gehaald. De schade is nog niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie