Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Diverse

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 10-07-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 10 juli 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: twee inbrekers aangehouden
De politie heeft zondagnacht in de Rode Weeshuisstraat twee mannen uit Assen 42 en 32 jaar aangehouden voor een inbraak bij een schoenenzaak aan de Oude Ebbingestraat. Nadat de agenten gewaarschuwd waren door een getuige dat er werd ingebroken zagen zij uit een achterdeur in de Weeshuisgang de mannen wegrennen. De 42-jarige man droeg hierbij een breekijzer en liep een agent omver. Bij zijn aanhouding, waarbij de man geweld tegen de agenten gebruikte en hen bedreigde, werd de man met behulp van pepperspray overmeesterd. De 32-jarige man kon verderop in de straat worden klemgereden. Beide mannen zitten vast voor nader onderzoek.

Groningen: opgebracht voor dronkenschap
Omwonenden waarschuwden de politie dat een 57-jarige man uit Groningen dronken op zijn fiets zat op de Westerhaven. De man had zichzelf bevuild en is naar huis gebracht. Hij kreeg nog wel een overlastbon a f 50.- mee. Op het Herewegviaduct verkeerde een 47-jarige Stadjer in kennelijke staat van dronkenschap. Hij werd meegenomen naar het bureau. Voor insluiting heeft een GGD-arts de man bekeken. In de cel werd de gezondheid van de man slechter en werd hij door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: Amsterdammer gestoken met scherp voorwerp Een 43-jarige man uit Amsterdam liep zondagnacht op het Gedempte Zuiderdiep toen een onbekende man hem op geld vroeg. De Amsterdammer weigerde en kreeg een oppervlakkige steek met een scherp voorwerp waarop hij alsnog zijn portemonnee afgaf. De man die alcohol had gebruikt is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Noordbroek: auto in sloot
De politie werd zondagmiddag gezonden naar de Pastorieweg in Noordbroek waar een auto in de sloot lag. Voor de zekerheid werd de duikploeg van de brandweer meegezonden. Er werden geen personen bij de auto aangetroffen die vermoedelijk al langer in het water heeft gelegen. De auto bleek de voorgaande nacht gestolen te zijn bij een autobedrijf aan de Hoofdweg in Scheemda. De auto is total-loss afgevoerd De politie stelt een nader onderzoek in.
Grijpskerk: vandalisme bij school
Bij een school aan de Kievitsweg zijn afgelopen weekend vernielingen aangebracht. Er werd een signaalhoorn en houtwerk van een kozijn vernield. Voorts waren er racistische leuzen de deur geschreven. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Marum: auto in sloot van A7
Op de A7 ter hoogte van Marum verloor zondagochtend bij een inhaalmanoeuvre een 19-jarige automobiliste uit Olterterp de macht over het stuur. Zij belandde met de auto in een naastgelegen sloot. Haar inzittende broer werd door ambulancepersoneel van een nekspalk voorzien en naar het ziekenhuis gezonden.

Delfzijl: jeugdhonk in de brand
Op de Borgshof in Delfzijl brandde zondagochtend de overkapping van jeugdhonk. Er was brandschade op de beneden- en bovenverdieping van het pand. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Leens: aanrijding op Dijkstilsterweg
Op de Dijkstilsterweg te Leens vond zondagmiddag een aanrijding plaats tussen een 35-jarige automobilist uit Groningen en een 22-jarige automobilist uit Alkmaar. De man uit Groningen stond stil om een tegemoet komende bus te laten passeren. De Alkmaarder zag dit te laat reed tegen de achterzijde van de auto aan. Twee inzittenden in beide autos klaagden over nekpijn en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De beide autos konden op eigen kracht verder.
Hoogezand: zoon gooit met modderkluiten
Een 42-jarige man uit Hoogezand die onder invloed van alcohol verkeerde werd zondagavond aangehouden toen hij probeerde de ruiten van de woning van zijn moeder op het Rembrandtplein in te gooien. Gezien zijn kennelijke staat en het feit dat hij met modderkluiten gooide lukte dit niet. De man werd voor openbare dronkenschap aangehouden en ingesloten op het bureau. De man verklaarde ruzie gehad te hebben met zijn moeder en uitte zijn woede door te gaan gooien.
Loppersum: lastige treinreiziger
Op het station in Loppersum was zondagavond een lastige 49-jarige treinreiziger uit Delfzijl. De man was in de trein gecontroleerd en bleek niet in het bezit van een geldig plaatsbewijs. Hij begon de conductrices uit te schelden en weigerde zijn personalia op te geven. Ook tegen de gewaarschuwde politie wilde de man zijn adres niet geven. De man werd lastig en probeerde een agent te slaan. Hij werd naar de grond gewerkt een aangehouden voor het gepleegde verzet. De man, die een verwonding aan zijn oog kreeg en daarvoor is behandeld, is na verhoor op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuweschans: auto uitgebrand
Op een parkeerplaats aan de H.Mettingstraat brandde zondagmiddag de auto van een 58-jarige man uit Westerbork uit. De man verklaarde dat er plotseling vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Hij kon ongedeerd zijn auto verlaten. De auto brandde geheel uit. Aanwezige brandweer kon niets meer uitrichten.

Scheemda: Politie auto total loss
Op de Stationsstraat in Scheemda werd zondagavond een politie auto totaal vernield. Agenten hadden hun voertuig langs de weg geparkeerd. Een 26-jarige vrouw uit Middelstum had te laat in de gaten dat het voertuig van de agenten stil stond. Zij botste in volle vaart achter op de surveillance auto. Hierdoor raakte het voertuig zwaar beschadigd Ook de auto van de vrouw werd ernstig beschadigd afgesleept.
Musselkanaal: doorrijden na ongeval met alcohol gebruik Een 26-jarige man uit Musselkanaal werd zondagavond aangehouden. De man bleek op de Schoolstraat een aanrijding met zijn auto te hebben veroorzaakt en na de aanrijding te zijn doorgereden. Op grond van getuigen verklaringen kon de politie de man in zijn woning aanhouden. Hij bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest wees een promillage van ruim 3 promille uit. Het voertuig van de verdachte werd naar het bureau gebracht. De verdachte kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het doorrijden na een ongeval.

Beerta: man rijdt fietsende meisjes aan
De politie heeft zondagavond een 431-jarige inwoner van Beerta aangehouden. De man veroorzaakte op de Julianastraat een aanrijding met drie fietsen meisjes van 11 en 12 jaar uit Beerta. Na het ongeval reed de verdachte langzaam verder. Hij kon door een getuigen tot stoppen worden gedwongen. Twee meisjes moesten met been en heupletsel naar een ziekenhuis in Winschoten worden gebracht. De verdachte kreeg een proces verbaal nadat van hem een bloedproef was afgenomen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...