Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe versie J2EE application server Silverstream Software

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NIEUWE VERSIE BEKROONDE J2EE APPLICATION SERVER VAN SILVERSTREAM SOFTWARE

SilverStream Application Server 3.5 biedt nauwe integratie met topklasse Java ontwikkeltools en visuele ontwikkel- en implementatieomgeving voor ontwikkelaars voor Linux besturingssystemen

Hoofddorp, 10 juli 2000 SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW), specialist in eBusiness-platforms, kondigde op de in juni gehouden JavaOne-conferentie een nieuwe versie van haar bekroonde Java2 Enterprise Edition" (J2EE) applicatieserver aan: SilverStream Application Server 3.5. De nieuwe versie borduurt voort op de gebruiksvriendelijkheid, IDE s voor Java", Enterprise JavaBeans" (EJB) ontwikkelgereedschappen en ondersteuning van JavaServer Pages" (JSP) ontwerpgereedschappen van derden. Bovendien biedt de 3.5 versie een zeer visueel georiënteerde ontwikkel- en implementatie-omgeving voor Linux desktops.

De SilverStream Application Server 3.5 is zeer goed te integreren met de veelgebruikte Java IDE s Borland JBuilder" 3.5 van Inprise en WebGain VisualCafé" 4. Met de SilverStream Application Server 3.5 wordt het ontwikkelaars die gebruik maken van de robuuste ondersteuning van JBuilder voor EJB-ontwikkeling gemakkelijk gemaakt met een volledig geïntegreerd implementatiegereedschap: het SilverStream EJB Deployment Plan. Dit programma draait rechtstreeks in de JBuilder IDE-interface en verschaft de ontwikkelaar een visuele interface voor het opbouwen van het EJB beschrijvingsbestand en het aanmaken van het EJB JAR-bestand. Het Deployment Plan transporteert de voltooide EJB JAR vervolgens automatisch naar de J2EE-gebaseerde SilverStream Application Server.

Java-ontwikkelaars kunnen profiteren van de krachtige J2EE-ontwikkelfuncties van VisualCafé 4 om Java-klassen, EJB s, servlets en andere server-side programmacodes te ontwikkelen. Met de SilverStream Application Server 3.5 kunnen deze objecten vervolgens eenvoudig worden ingezet met behulp van een visuele implementatiewizard.

Automatische implementatie van JavaServer-pagina s

De SilverStream Application Server 3.5 biedt verbeterde ondersteuning van Macromedia DreamWeaver. Een ontwikkelaar kan nu een JSP-gebaseerde site gebouwd met DreamWeaver ophalen en eenvoudig geschikt maken voor gebruik op de SilverStream Application Server. Zodra de nieuwe versie geïnstalleerd is, toont DreamWeaver een nieuwe menufunctie, waarmee de ontwikkelaar JSP-pagina s kan compileren en de JSP vervolgens kan inzetten, bundelen en laten draaien op de SilverStream Server.

Inline Standard Edition biedt ontwikkelaars een unieke omgeving voor visuele ontwikkeling van EJB s, complete codebewerking en herontwikkeling van JDBC databronnen. Inline Software biedt bovendien een UML-naar-EJB-brug voor diegenen die hun toepassingen vormgeven met populaire hulpprogramma s als Rational Rose. De gebruiksvriendelijke functies van de Inline Standard Edition voor EJB-ontwikkeling in combinatie met de intuïtieve visuele EJB-implementatiefuncties van de SilverStream Application Server 3.5, bieden een totaaloplossing voor de snelle ontwikkeling van EJB-toepassingen.

Developer en Entreprise Edition

De Developer Edition biedt een complete reeks visuele ontwerpmiddelen waarmee ontwikkelaars snel en doelmatig HTML- en Java-toepassingen kunnen aanmaken. Deze hulpmiddelen kunnen nu zowel onder Red Hat Linux als onder Windows NT/2000 worden gebruikt.

Enterprise Edition is behalve onder de laatste versies van Microsoft Windows NT en Windows 2000, Sun Solaris en HP-UX nu ook te gebruiken onder IBM AIX en Red Hat Linux. SilverStream-toepassingen kunnen op meerdere platforms draaien, waardoor de inzetmogelijkheden worden vergroot.

Ook de ondersteuning van relationele databases is uitgebreid. De laatste versies van de meest populaire databases als Sybase ASE 12 worden ondersteund, evenals nieuwe databasefuncties, zoals Oracle Synonyms.

ISAPI/NSAPI Web Server plug-in

De SilverStream Application Server biedt nu ook plug-ins voor populaire webservers, zoals Microsoft Internet Information Services en iPlanet Web Server. Plug-ins zorgen voor een betere netwerkbeveiliging, doordat de applicatieserver samenwerkt met bestaande webservers.

De Silverstream Application Server wordt continu verbeterd en bevat dan ook meer aanpassingen. Een compleet overzicht is te vinden op de website van SilverStream.

De SilverStream Application Server, met zijn in de praktijk beproefde eBusiness-technologie, vormt een kernonderdeel van het SilverStream eBusiness Platform. Het SilverStream eBusiness Platform is een complete gestandaardiseerde oplossing voor het bouwen en implementeren van eBusiness-toepassingen voor het beheer van klantencontacten en on-line van transacties. Het eBusiness Platform wordt ondersteund door een uitgebreide dienstverlenende organisatie en bevat een uitgebreide reeks portal- en B2B-integratiefuncties om aan de eisen voor eBusiness te kunnen voldoen.

Prijs en beschikbaarheid

De SilverStream Application Server 3.5 is naar verwachting vanaf het derde kwartaal van 2000 leverbaar. De productieversie van de SilverStream Application Server 3.5 Enterprise Edition voor de ontwikkeling van applicaties zal NLG 34.705 per CVE bedragen.

Alle SilverStream-producten zijn verkrijgbaar via geautoriseerde VARs en distributeurs en via rechtstreekse verkoopkantoren overal ter wereld. Adressen van resellers zijn te vinden op de SilverStream-website.

Over SilverStream Software

SilverStream Software, the eBusiness Platform Company , levert software en services die het mogelijk maken om eBusiness applicaties te ontwikkelen, te gebruiken en te beheren. SilverStream Software producten veranderen mee met de ontwikkelingen binnen Global 2000-bedrijven, zoals ARCO, Ameritech, Bell Atlantic, Chevron en de Chicago Stock Exchange. In Nederland worden SilverStream producten gebruikt door onder meer Amsterdam RAI, EuroClix, Grandorado Group, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Universiteit Utrecht.

SilverStream Software, www.silverstream.com is een beursgenoteerd bedrijf op de NASDAQ onder het symbool SSSW. Het hoofdkantoor bevindt zich in Billerica, Massachusetts. In Nederland heeft SilverStream Software een vestiging in Hoofddorp (www.silverstream.nl).

Voor meer informatie:

SilverStream, tel.: 023 564 99 56, contactpersoon: Richard McCarthy

(e-mail: (rmccarthy@silverstream.nl))

of

Sterk Werk Communicatie, tel.: 010 4567849, contactpersoon: Wilbert Scheer,

(e-mail: (wilbert.scheer@sterkwerk.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie