Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev over een open, gastvrij en democratisch Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G

Brussel, 10 juli 2000.

In een open, gastvrij en democratisch Vlaanderen hebben alle inwoners een stem

De Groenen - in Vlaanderen en elders - richten zich naar de kwaliteit van ons leven. Agalev zet daarbij ecologische duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en levende democratie hoog op de agenda. Wij willen dat Vlaanderen op die terreinen bakens uitzet en keuzen maakt. In de kleurennota van de Vlaamse regering naar aanleiding van 11 juli vinden wij deze uitdagingen terug.

Agalev wenst Vlaanderen dit kleurenbad toe en wil zich inschakelen in een maatschappelijk debat over waar we staan (evoluties, problemen, uitdagingen...) en waar we naartoe willen.
Aan de vooravond van de 21ste eeuw willen we niet nog meer van hetzelfde: nog meer files, vervuiling, stress, onzekerheid over de kwaliteit van het voedsel enzovoort.

De kleurennota stelt dat Vlaanderen oude, klassieke tegenstellingen moet overbruggen en dat Vlaanderen een gastvrij trefpunt wordt. Ze mikt op een versterkte betrokkenheid van de burgers dat stoelt op een nieuw waardenbesef. Ze wil ook op een andere manier praten en omgaan met vreemdelingen die hier verblijven en evolueren naar een echte multiculturele samenleving met echte inspraak van al haar inwoners .

Als deze kleurennota ervan uitgaat dat het voorgestelde project alle inwoners uit onze regio kan bezielen, moet ze die inwoners daartoe ook de kans geven.
Voor Agalev is het daarom noodzakelijk dat het pleidooi voor een versterkte betrokkenheid van de burgers gevolgd wordt door een welbewuste keuze voor migrantenstemrecht, niet alleen voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, maar ook voor het Vlaamse parlement.
Jos Geysels, Politiek secretaris
Ludo Sannen, Fractievoorzitter Vlaams parlement


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie