Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E-mail petitie over joden naar hotelkamer Iraanse president

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
E-mail petitie naar hotelkamer Iraanse president

De Iraanse president Khatami ontvangt op zijn hotelkamer gedurende zijn tweedaags verblijf in de Duitse hoofdstad Berlijn talloze e-mail petities, waarin wordt aangedrongen op de vrijlating van tien veroordeelde Iraanse Joden. De petities worden vanuit heel Europa verzonden naar het e-mailadres van het hotel waar Khatami verblijft. Het initiatief hiertoe is genomen door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en de Joodse jongerenvereniging Ijar.

In de petitie wordt de afkeuring uitgesproken over de veroordeling van tien Iraanse Joden die zijn beschuldigd van spionage. De tien kregen gevangenisstraffen variërend van vier tot dertien jaar. In de petitie wordt gevraagd om de onmiddellijke invrijheidstelling van de tien veroordeelden, omdat er geen sprake is geweest van een eerlijk proces.

Eerder werd een onbekend aantal e-mails naar het persoonlijke e-mailadres van de Iraanse president verzonden en naar Iraanse diplomatieke vertegenwoordigingen in New York, Londen, Ottawa en Tokio.

De e-mailactie sluit aan op het aanbieden van een petitie bij de Iraanse ambassade in Den Haag vorige week maandag. Ook in Parijs werd een petitie aangeboden die was voorzien van tienduizenden handtekeningen. De petitie is ook te vinden op de internetsite van het NIK: www.nik.nl/html/niknews/index.shtml

Het initiatief sluit ook aan op de stellingname van de Israëlische premier Barak en het European Jewish Congress die oproepen te protesteren bij de Iranese regering tegen de gerechtelijke uitspraken.

Amsterdam, 10 juli 2000

Meer info: Ruben Vis, secr. Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, tel. 020-6449968, fax 020-6442606

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie