Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling in het SalzburgerLand over het alpinisme

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Ski Vereniging

De berg roept! Tentoonstelling in het SalzburgerLand over het alpinisme

De berg roept!
Tentoonstelling in het SalzburgerLand over het alpinisme
Van de eerste klimpartijen in de Alpen tot het bedwingen van de achtduizenders in de Himalaya een unieke tentoonstelling met fotos, films, originele uitrustingen, dagboeken en brieven, ontroerende verhalen en multimedia-animaties.

Deze grote tentoonstelling over de geschiedenis van het bergbeklimmen in de twintigste eeuw vindt plaats van 15 april 2000 t/m 4 november 2001 in Altenmarkt-Zauchensee in de Salzburger Sportwelt Amadé. De tentoonstelling gaat door in de vroegere fabriekshallen (3.000 m2) van de textielondernemer Steffner, in de onmiddellijke buurt van het verkeersknooppunt Ennstal.

.... de themas in vogelvlucht

Direttissima - grote flanken van de Alpen
Wie kent ze niet: de Matterhorn, de Eiger-Nordwand, de Mont Blanc, de Drei Zinnen, de Watzmann, de Dachstein en de Wiesbachhorn waar ooit met het beklimmen van ijs begonnen werd. Hier hebben generaties van jonge Europeanen getoond wat ze kunnen: opwindende eerste beklimmingen, het ontstaan van de direttissima-routes, de eerste stappen op een berg tijdens de winter en spectaculaire solo-acties.
Hoger dan 8000 meter giganten in de Himalaya
Al sinds de eeuwwisseling worden alpinisten uit de hele wereld aangetrokken door de hoogste bergen op aarde. Teams met de meest uiteenlopende motivaties en stijlen belegeren sindsdien de daken van de wereld. De weg naar de toppen van de veertien achtduizenders is bezaaid met avonturen, tragedies en pioniersdaden. Zowel grote expedities met honderden dragers als ontembare eenzaten gingen deze weg.

Sherpas
Net zo fascinerend als de toppen van de Himalaya zijn ook de mensen die in hun schaduw leven. De sherpas zijn beroemd voor hun moed, trouw en eerlijkheid. Leer de geschiedenis van een klein volk kennen en bekijk de portretten van legendarische climbing sherpas zoals Tensing Norgay en Ang Rita. Geniet ook van de traditionele sherpa-keuken, van momos en tsampa, van boterthee en het zelf gebrouwen gierstebier Chang.

Messner als kunstenaar
Reinhold Messner de eerste mens die alle achtduizenders bedwongen heeft initieerde een kunstproject: aan de ingang van de tentoonstelling staan een reusachtige "lingaam" uit steen en een beklimbare betonnen kopie van dit oeroude Zuid-Aziatische vruchtbaarheids-, en gelukssymbool.

10 plus klimmen als avontuur
Pushing the Limits de ontwikkeling van het bergbeklimmen vanaf de derde moeilijkheidsgraad begin deze eeuw tot de huidige rode-puntroutes. Op het moment dat de pioniers van het Elbsandsteingebergte bijna vergeten waren, kwamen een paar jonge Amerikanen met hun ideeën van de Californische El Capitan naar Europa. Een nieuwe generatie ontdekt plezier, meditatie en vindt zichzelf in de bergen.

Vrouwen emancipatie op de berg
In een door mannen gedomineerde wereld moesten enthousiaste alpinistes hun avonturen vroeger zo geheim mogelijk houden: gehuld in mannenkleren beklommen ze de zuidelijke flank van de Dachstein (Barbara Passrugger) of doorkruisten ze het uitgestrekte landschap van Tibet (Alexandra David-Néel).
Pas met het huidige sportklimmen werden voor vrouwen bijna dezelfde voorwaarden als voor mannen geschapen en kregen vrouwen dezelfde kansen op succes. Het is vandaag vanzelfsprekend dat een vrouw in haar eentje de noordelijke flank van de Eiger bedwingt (Catherine Destivelle).

Schat in de berg - sprookjes, mythen & wonderen Wie heeft er nog nooit van gedroomd om een kijkje te gaan nemen in het binnenste van een berg, de daarin vermoede schatten te zoeken of zich door de daar levende geesten te laten beschermen? Venedigermandl en Kobold, Weiße Gams en Wildfrauen, Sasquatch en Yeti - verhalen en sagen over raadselachtige bergbewoners en fabelwezens vind je niet alleen in de Alpen, maar ook in de Himalaya, de Rocky Mountains en de bergen van Afrika

... technische hoogstandjes

Magic Mountain World
Acht personen vliegen in een ruimteschip een keer rond de wereld naar de bekendste bergen met hyperspeed vanuit een reusachtige ijsgrot via de Himalaya, de Kilimanjaro en de Andesvulkanen naar de Alpen.
Wereldbergen.Afbeeldingen van bergtoppen, sporen van mensen, lotgevallen.
Een enorme schat aan informatie met nog niet gepubliceerde fotos, geluids- en filmdocumenten over de belangrijkste en meest interessante bergen van de wereld wordt hier met de modernste multimediatechniek tot leven gewekt.

Multifunctionele bioscoop
Hier worden de meest pakkende documentaires, de mooiste bergpanoramas, historische rariteiten en vergeten amateurfilms in digitale topkwaliteit (DVD) getoond. Georganiseerde bezoekersgroepen kunnen hier hun individueel bioscoopprogramma samenstellen.
Reis naar de Kumbuvallei
Een dia-show brengt ons naar de Kumbuvallei aan de voet van de Everest, naar mensen ver weg en hun levensgewoonten en gebruiken in een uniek landschap.

... randactiviteiten

De tentoonstelling biedt tevens een internationaal forum voor allerlei manifestaties en actuele events. Het aanbod gaat van klimwedstrijden tot ontmoetingen met en voordrachten door tijdgenoten en bekende bergbeklimmers.

Buitengewone financiering
De tentoonstelling wordt op een totaal onconventionele manier gefinancierd. Het particuliere bedrijfsleven kreeg daarbij een belangrijke rol toebedeeld. Prominente bedrijven zoals Siemens AG Österreich, Salzburger Sportwelt Amadé, Stieglbrauerei zu Salzburg Ges.m.b.H., Salzburger Sparkasse Bank AG en FJÄLLRÄVEN hebben elk twee miljoen Oostenrijkse Schilling op tafel gelegd. Als tegenprestatie profiteren ze mee van het economische succes van de tentoonstelling. De gemeente Altenmarkt-Zauchensee stelt hallen en parkeerplaatsen ter beschikking. De deelstaat Salzburg subsidieert het project met acht miljoen Schilling.

Doelgroep
Meer dan 2,2 miljoen Europeanen zijn lid van een alpinistenvereniging. Wandelen is ook in Oostenrijk een van de meest geliefde vrijetijdsbestedingen. Volgens enquêtes is meer dan 70% van de Oostenrijkse binnenlandse toeristen en meer dan 80% van de toeristen uit Duitsland in het thema berg geïnteresseerd. In de Pongau, waar de tentoonstelling plaatsvindt, zijn er bijzonder veel jeugdherbergen en internaten. Jongeren zijn daarom eveneens een belangrijke doelgroep.
Openingsuren
zomer: maandag t/m zondag, 10.00 tot 18.00 uur
winter: woensdag t/m zondag, 14.00 tot 21.00 uur
Toegangsprijzen
Volwassenen: ATS 160.-/Euro 11,63
Kinderen en jongeren (8 tot 18 jaar): ATS 80.-/5,81 Gezinskaart (2 volwassenen en alle kinderen): ATS 390.-/28,34 Groepen vanaf 15 personen: volwassenen: ATS 130.-/Euro 9,45 kinderen: ATS 50.-/Euro 3,63
Korting voor leden van alpinistenverenigingen
Gratis toegang met de Salzburger SommerJoker.

Meer informatie bij
Der Berg ruft! Ausstellungsbüro
tel: +43/6452/20130 fax: +43/6452/20130-40
e-mail: (info@alpin.co.atmailto):info@alpin.co.at www.alpin.co.at

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...