Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste opvang gedupeerden na brand op asielzoekerkersboot

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

COA

Eerste opvang gedupeerden na brand op asielzoekerkersboot
PERSBERICHT

Rijswijk, 10 juli 2000

Eerste opvang gedupeerden in Arnhem na brand op asielzoekersboot

In de nacht van 9 op 10 juli heeft op de asielzoekersboot in Delfzijl die opvang biedt aan 146 asielzoekers een brand gewoed. Van de 106 asielzoekers die op dat moment op de boot aanwezig waren, zijn 4 personen na de brand voor behandeling naar een ziekenhuis in Delfzijl gebracht en 2 naar een ziekenhuis in Groningen. Vanochtend zijn alsnog 4 personen met ademhalingsproblemen voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Van de 10 hebben inmiddels 6 asielzoekers het ziekenhuis weer verlaten.
De overige 40 asielzoekers waren op het tijdstip van de brand bij vrienden of kennissen.
De boot is wegens waterschade tijdelijk ongeschikt om asielzoekers te huisvesten. De technische recherche onderzoekt nog wat de oorzaak van de brand is.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft daarop overleg gevoerd met de gemeente Arnhem. Het College van B&W is daarbij akkoord gegaan met de eerste opvang van gedupeerden in goed overleg met de wijk. Het COA is de gemeente Arnhem en de wijk zeer erkentelijk voor hun bereidwilligheid om de gedupeerden op te willen vangen. Verwacht wordt dat het voor een periode van vier tot maximaal zes weken zal zijn.
Vandaag zullen ruim 100 asielzoekers worden overgebracht naar de Saksen Weimarkazerne in Arnhem. In de loop van de week volgen mogelijkerwijs nog de 40 die op het moment van de brand bij vrienden of kennissen verbleven.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie