Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel start discussie over elektronische overheid

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Van Boxtel start maatschappelijke discussie over de elektronische overheid in het grootste Internetcafé van Europa Een persbericht bij het onderwerp Actieprogramma elektronische overheid

12 juli 2000
Op maandag 10 juli om 15.00 uur start minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid een serie discussies over de nieuwe relatie tussen burgers en overheid in het Internettijdperk. Hiervoor introduceert hij de nieuwe website
www.toekomst.overheid.nl. De start vindt plaats in het grootste Internetcafé van Europa. Burgers, maatschappelijke instellingen en overheden kunnen via deze site met elkaar discussiëren over de toekomst van de elektronische overheid. De minister heeft eerder zijn visie over deze veranderende relatie tussen burgers en de overheid beschreven in de onlangs gepresenteerde nota Contract met de toekomst. Een visie op de digitale relatie overheid-burger. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de start van deze discussie en de opening van de nieuwe website. Dit vindt plaats op:
maandag 10 juli van 15.00 tot 16.00 uur
Internetcafé easyEverything in Amsterdam (Reguliersbreestraat 22). Minister van Boxtel gaat in discussie met burgers en vertegenwoordigers van consumenten en overheden over een aantal aspecten van de elektronische overheid, zoals:


* hoe kan Internet een rol spelen in de dienstverlening aan burgers?
* welke waarborgen zijn er voor de bescherming van de privacy van burgers die via Internet
contact hebben met de overheid?

* welke rol kan Internet spelen in bevordering van participatie van burgers in beleidsvorming?

De resultaten van de discussies zal de minister inbrengen in het algemeen overleg met de Tweede Kamer over Contract met de toekomst.

Programma

14.30 uur Inloop

15.00 uur Inleiding door minister Van Boxtel en discussie tussen minister publiek

15.20 uur Afsluiting door minister van Boxtel

15.30 uur Gelegenheid voor de pers tot het stellen van vragen aan de minister

16.00 uur Einde

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie