Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ploeg-tentoonstelling in Museum Stad Appingedam

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Appingedam


gemeente appingedam - Jul 10 19100 - 12.06

PLOEG-TENTOONSTELLING IN MUSEUM STAD APPINGEDAM, 23 JUNI T/M 29 OKTOBER
2000.

Het Groninger land als bron van inspiratie! Dát laat het museum zien met de tentoonstelling :De Ploeg in Appingedam:. Ongeveer dertig kunstwerken, waaronder schilderijen van Jan Altink en Jannes de Vries, etsen van Johan Dijkstra en gouaches van Marten Klompien tonen de vele gezichten van het noordelijk landschap-in-ontwikkeling.
Afkomstig uit de kunstcollectie van de Provincie Groningen hangen deze prachtige kunststukken gewoonlijk in het Provinciehuis te Groningen. Nu kan de bezoeker van het Museum Stad Appingedam ze samen onder één dak bewonderen met de creatieve voortbrengselen van kinderen: het sprankelende resultaat van een IVAK-kunstproject :De Ploeg op school". Leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs in de gemeente Appingedam, Delfzijl en Loppersum hebben via De Ploeg hún beleving van de landschappelijke omgeving (en nog veel meer!) vertaald in kleur, verf en vorm.
Het museum a/d Wijkstraat 25 te Appingedam is geopend: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur.
De toegang bedraagt voor volwassenen f 5,00, kinderen 6 t/m 16 jaar en Pas65+/CJP f 3,50, MJK gratis en groepen in overleg. Bereikbaarheid: Vanaf het NS-station Appingedam is het museum lopend bereikbaar in tien minuten. Ook buslijn 140 Groningen-Delfzijl (halte Bolwerk: uitstappen) brengt u dichtbij het museum. Voor algemene informatie: tel. (0596) 68 01 68.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie