Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO Mortel: vaste baan na twee tijdelijke contracten

Datum nieuwsfeit: 10-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV


10 juli – Mortel: vaste baan na twee tijdelijke contracten
CAO - (catzfol@wxs.nl)Als iemand twee keer een tijdelijke contract heeft gehad, geldt (als de tussentijd niet meer dan drie maanden was) het derde contract als een vaste baan. Dat is een verbetering vergeleken met de wet Flex & Zeker, waarin pas het vierde contract van onbepaalde duur is. Dat is één van de afspraken voor de nieuwe Mortel-Cao, die geldt voor 2.200 werknemers.
In vijf onderhandelingsrondes is veel gepraat over moderniseren van de Cao en over arbeidstijden, maar dat heeft niet tot afspraken geleid. Wel zal een commissie zich buigen over flexibilisering van de werktijden. De nieuwe eenjarige Mortel-Cao biedt in totaal 3,75 procent loonsverhoging.
De Vut wordt vervangen door een prepensioen op 62 jaar met 70 procent uitkering. Wie ouder is dan 55 jaar kan een vierdaagse werkweek krijgen, mits OR of pvt daarover overeenstemming bereikt met de werkgever. Zoniet, dan is een vierdaagse vanaf 57 jaar mogelijk.
Uitzendkrachten worden voortaan betaald volgens de Mortel-Cao.
Klik www.bouwenhoutbondfnv.nl/CAO/mortel%20juli%202000.htm (hier) voor het volledige principe-akkoord.
Meer nieuws uit het cao-logboek: www.fnv.nl/cao en klik op logboek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie