Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RVU herhaalt documentaire over beroemde American Hotel

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RVU

het HOTEL
DINSDAG 27 JUNI, 4, 11 en 18 JULI VAN 19.25 TOT 19.50 UUR, RVU/NEDERLAND 3

- herhaling op dagtelevisie steeds de volgende dag van 12.25-12.50 uur
-

De RVU herhaalt de vorig jaar september uitgezonden vierdelige documentaire over het beroemde American Hotel annex Café Americain aan het Leidseplein in Amsterdam. Ruim acht maanden lang volgde een team van Werken aan Werk het wel en wee van dit hotel en de mensen die er werken: van spoelkeuken tot luxe restaurant, van kamermeisje tot directeur.

Aflevering 1 (27 juni): De gast is koning
Behalve de huldiging van de Employees of the Quarter worden op de jaarlijkse kerstborrel ook de plannen voor het komend jaar bekendgemaakt. Er staan grote veranderingen voor de deur: het hotel zal bij een andere keten gaan behoren, het hotel moet van vier-sterren naar vijf-sterren groeien en in het café-restaurant wordt een nieuw kassa-systeem ingevoerd. Onder de kelners is daarover grote onrust ontstaan. Zij vrezen fikse daling van hun fooien, minder afwisselend werk en slechtere service.

Aflevering 2 (4 juli): Een nieuwe toekomst
De gevolgen van het nieuwe kassa-systeem zijn veel groter dan verwacht. Ervaren kelners nemen ontslag, nieuw personeel is moeilijk te vinden en de gasten klagen vaker. Kelner André werkt al 13 jaar met veel plezier in café Americain, maar hij heeft nu het gevoel 'zijn baan kwijt te zijn'. Hij zou wel weg willen, maar zo eenvoudig is dat niet op je 43-ste.
Ondertussen buigt het directieteam zich in een hotel in Maastricht over een zogeheten Vision Statement. Zeker nu het hotel onder een nieuwe keten gaat komen is het zaak na te denken over de eigen identiteit: waar wil het hotel de komende jaren voor staan? Aflevering 3 (11 juli): Oranjebitter & saté
1500 porties saté, 500 broodjes gezond, 1000 liter bier en een vrolijke hoempa-band die het café op stelten zet, dat zijn slechts enkele ingrediënten van Koninginnedag in het American hotel. De dag ervóór moet kok Sander Struick 3000 satéstokjes voorbakken en bij de receptie hebben ze dan al hun handen vol aan een toerist die iets teveel oranjebitter op lijkt te hebben.

Aflevering 4 (18 juli): Nieuwe banen, nieuwe namen In de slotaflevering bereiken de vele ontwikkelingen in het hotel hun climax. De onvrede over de nieuwe wijze van betalen resulteert in het vertrek van diverse kelners. André Metselaar neemt op zijn eigen wijze afscheid van het hotel.

Een serie van Marc Lansu. Eindredactie: Henk Baard.

=>
Wilt u het programma bestellen, maak dan fl. 80,= over op rekening 66.888 t.n.v. de RVU in Hilversum o.v.v. HOTEL en u krijgt de videoband van de serie het HOTEL thuisgestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie