Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakantiegangers ondanks regenbuien optimistisch

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 11 JULI 2000

Vakantiegangers ondanks regenbuien optimistisch

Campings nauwelijks last van natte zomer
Regen of geen regen, campings in Nederland hebben nauwelijks last van het druilerige zomerweer. Campings in de traditionele toeristengebieden zijn redelijk tot goed bezet. Wel blijven vakantiegangers iets korter dan gepland, maar geen van de bedrijven zegt reden tot klagen te hebben. Dat blijkt uit een rondvraag, die het ANP maandag heeft gepubliceerd.

De campings in Drenthe zijn de komende weken nagenoeg volgeboekt. Reserveringen zorgen er voor dat de eigenaren ondanks de slechte vooruitzichten niet met lege terreinen blijven zitten. Een goede zomer zorgde er vorig jaar voor dat de gasten mooie herinneringen hadden aan Drenthe en alvast voor dit jaar boekten.

"We moeten het niet hebben van twijfelaars of impulsieve boekingen. Mensen die nu over een vakantie nadenken zoeken zonniger bestemmingen op in het buitenland. Het slechte weer trekt de twijfelaar niet over de streep, integendeel", geven eigenaren van zowel grote als kleine campings toe.

Optimistisch
De woordvoerders bestempelen de sfeer op de campings als optimistisch. "Je kunt ook nog niet spreken van een slechte zomer.
Het water verdwijnt dadelijk in de niet verzadigde grond. De mensen zijn er nog maar net en laten hun hoofd nu nog niet hangen", klinkt de eigenaar van De Hondsrug in Eext opbeurend. "De gasten zoeken nu overdekte attracties en evenementen op. Overdekte zwembaden, bioscopen en overdekte speelparken varen nu wel bij dit weer." Campings in Friesland hebben een bezettingsgraad van ongeveer 50 procent. Dat is volgens de campinghouders normaal omdat pas over twee weken het seizoen echt begint.

"Anders hadden we wellicht meer passanten gehad. Maar de mensen die geboekt hebben, komen toch. Goed of slecht weer", aldus de receptioniste van camping Yn'e Lijte in Grou.

Druk
De receptie van camping De Roggeberg in Appelscha weet zelfs te melden dat het druk is. "Het zou fijn zijn als het mooi weer werd, maar voor het aantal gasten maakt het niet eens zoveel uit." In Limburg gaan veel campinggasten door het slechte weer een dag eerder dan gepland naar huis. "Wat we merken is dat mensen in plaats van 's morgens al de middag of avond tevoren vertrekken als gevolg van het slechte weer", aldus een woordvoerder van Het Elfenmeer bij Roermond.
Annuleringen zijn nog niet binnengekomen. Andere campings in Limburg laten een soortgelijk beeld zien. "Mensen gaan eerder weg, maar geen afmeldingen", aldus een woordvoerder van Geul en Bos in Meerssen (120 standplaatsen).

De Grensheuvel in Noorbeek ondervindt geen hinder van het slechte weer: "Mensen komen hier kamperen om te wandelen en te mountainbiken. Die laten zich door wind en regen niet afschrikken", zei de beheerder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie