Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ourthe & Somme verantwoordelijk voor dagattracties Luxemburg

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 11 JULI 2000

Ourthe & Somme, de specialist in vakantiewoningen in de Belgische Ardennen, volledig verantwoordelijk voor enige dagattracties in de provincie Luxemburg

Ourthe & Somme dé specialist in vakantiewoningen in de Belgische Ardennen draagt sinds kort de volledige verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van enige dagattracties in de provincie Luxemburg.

Om de werkgelegenheid te bevorderen investeerde 'Idelux' - de ontwikkelingsmaatschappij voor de provincie Luxemburg - in de afgelopen jaren in een aantal toeristische dagattracties. De gelden, die voor deze investeringen nodig zijn, zijn met name afkomstig van de provincie Luxemburg, een aantal belanghebbende gemeenten, de Europese Gemeenschap, de Waalse overheid en van sponsoring door het bedrijfsleven.

Het management van een aantal van deze attracties is in handen van Tourism Management, waarin naast Idelux ook Ourthe & Somme participeert.

In deze participatie heeft Ourthe & Somme vanuit haar toeristische expertise sinds kort de dagelijkse leiding over de volgende attracties:

HOUTOPIA in Houffalize:

Een toeristische familie-attractie gericht op kinderen gelegen in de Ourthevallei.

Een kinderwereld met onder andere:

een multimedia spektakel op vijf reuzenschermen: emotie, magie, spanning. Een speciaal voor het centrum vervaardigde film met medewerking van Peter Ustinov. Unicef heeft hier een duidelijk stempel weten te drukken.
een ontdekkingsruimte: tientallen activiteiten in een droomwereld; het menselijk lichaam, de tempel van de zintuigen, de Lilliputtersvallei.
een speeltuin die met het landschap een eenheid vormt. een smulhoek voor een hapje en een drankje op het terras of binnen
een souvenirboetiek

Bezoekersaantal in 1999 - 60.000

ARCHÉOSCOPE DU PAYS DE SALM in Vielsalm

Een reis door de tijd met de moderne techniek en een mogelijkheid om het boeiende verleden van de streek van Vielsalm opnieuw te beleven. De bezoekers worden in het hart van een unieke geologie, een wereld vol legendes en verrassende schatten geplaatst door middel van een draagbare CD-speler, een film, een interactieve informatiezuil, een beweegbare maquette, hologrammen en een mysterieus huis.

Bezoekersaantal in 1999 - 30.000

ARCHÉOSCOPE GODEFROID DE BOUILLON in Bouillon

Een reis door de geschiedenis naar het hart van de eerste kruistocht. Adembenemende geluids- en beeldeffecten geleverd door vooruitstrevende audiovisuele technieken brengen de bezoeker in de Middeleeuwse wereld van Godfried van Bouillon. Maquettes en videoluchtopnamen schetsen een levend beeld van het jaar 1000 tot de eenentwintigste eeuw. Een wandeling door de ' Couloir des Nonnes' toont de architecturale uitstraling van dit klooster uit de zeventiende eeuw.

Bezoekersaantal in 1999 - 45.000

Om op termijn het bezoekersaantal te vergroten zal Ourthe & Somme deze dagattracties verder ontwikkelen. Los van de vele samenwerkingsvormen met andere attracties zal er met name met de bungalowparken, die door Ourthe & Somme worden geëxploiteerd, van een duidelijke synergie sprake zijn.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie