Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Flevoland

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 11-07-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Onder invloed
URK - Bij de controle afgelopen nacht op de Urkerweg van een 25-jarige automobilist uit Urk, ontstond bij de politie het vermoeden dat de man onder invloed verkeerde. Hij werd aangehouden en is op het politiebureau in Emmeloord onderworpen aan een ademanalyse. De uitslag was 330 ug/l (0,75 promille). De man is met een transactieaanbod van 390,= en een rijverbod van 2 uren heengezonden.
Gewonden na aanrijdingen
TOLLEBEEK - Een 21-jarige automobiliste die gisterochtend in een bestelbus met 4 passagiers over de Vormtweg reed, raakte de macht over het stuur kwijt nadat ze, volgens eigen verklaring, met de achterwielen van de bestelbus in de berm terechtkwam. De bus botste vervolgens tegen een boom, reed door een sloot en kwam in een weiland tot stilstand. Geen van de 5 inzittenden -de bus was geschikt om 3 personen te vervoeren- droeg een gordel; de bestuurster raakte gewond aan haar hoofd en één van haar passagiers aan haar rug. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord.
EMMELOORD - Een 51-jarige snorfietser uit Tollebeek is gistermiddag gewond geraakt toen hij op de Lange Dreef geen voorrang kreeg van een 38-jarige automobilist uit Emmeloord. De twee reden in dezelfde richting over de Lange Dreef. De automobilist zag de snorfietser (die op dat moment naast hem reed) over het hoofd toen hij rechtsaf een parkeervak wilde inrijden. De snorfietser kwam ten val en is per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.

Beroofd van tas
EMMELOORD - Bij een supermarkt aan de Wittensteijn is gisteren een 39-jarige vrouw uit Emmeloord van haar tas beroofd. De vrouw was bezig met haar boodschappen in de auto te zetten toen ze een duw in haar rug kreeg en een man er vandoor ging met haar rugzak. De dader rende weg via de loopbrug over de Urkerweg. Een onmiddellijke zoektocht van de politie in de omgeving heeft geen resultaat gehad. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Aanhoudingen op verdenking van mishandeling
LELYSTAD - Gistermiddag zijn in een woning in de Kamp 4 vrouwen (in de leeftijd van 17 tot 20 jaar uit Lelystad) aangehouden, nadat een 21-jarige plaatsgenote bij de politie aangifte van mishandeling had gedaan. De vrouw vertelde naar de woning te zijn gegaan om een gesprek met de bewoonster te hebben. Ook de drie andere vrouwen bleken daar te zijn, waarna de aangeefster bedreigd en geslagen werd. De vier verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.
Aanhouding na vernieling
LELYSTAD - Een 18-jarige jongen uit Lelystad die, zoals hij later vertelde, uit frustratie een ruit van een uitzendbureau aan de Reaalhof had ingetrapt, werd gisteravond door de politie in het Zuiderzeeziekenhuis aangehouden. De jongen werd daar behandeld aan de wond die hij aan zijn been had opgelopen bij de vernieling. Na te zijn behandeld is hij overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Hij bekende de vernieling, verklaarde zich bereid de schade te betalen en is na verhoor heengezonden.

ALMERE - Na de melding vanochtend vroeg van een getuige die op de Flevostraat een man de ruit van een geparkeerde auto zag ingooien, heeft de politie op de Meeresteinkade een man aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. In de Flevostraat bleken van 2 auto's de ruiten te zijn ingegooid en later bleken ook op de Lentehof vernielingen aan een aantal auto's te zijn gepleegd. De verdachte, een 27-jarige Almeerder, is overgebracht naar het politiebureau en wordt over de aangetroffen vernielingen gehoord.

Gedumpte vaten in brand
LELYSTAD - Brandweer en politie moesten afgelopen nacht in actie komen nadat de melding kwam van een brand. Op de Veldweg bleken een 30-tal vaten met daarin vermoedelijk afval van de productie van XTC in brand te staan. Omdat enkele vaten explodeerden hebben de politiemensen veilige afstand gehouden tot de brandweer arriveerde. Die besloot de vaten uit te laten branden. De brand leverde geen direct gevaar voor de omgeving op; uit voorzorg is de bewoners van een nabijgelegen kwekerij echter gevraagd hun ramen en deuren gesloten te houden. De politie heeft een gedeelte van het terrein rond de gedumpte vaten afgezet in verband met het sporenonderzoek dat uitgevoerd gaat worden. Medewerkers van het waterschap zijn gewaarschuwd. Zij richten zich op de bestrijding van de vervuiling van het oppevlaktewater. Ook wordt onderzocht in welke mate de bodem verontreinigd is geraakt. De uitgebrande vaten worden door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.
Mislukte inbraakpoging
ALMERE - Onbekenden hebben afgelopen nacht met een gestolen bestelbus geprobeerd de zijgevel van de supermarkt aan het 's Hertogenboschplein er uit te rijden. De poging mislukte en de auto werd achtergelaten in de buurt van het Dordrechtplein. De auto is in beslag genomen; de politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie