Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project historische infrastructuur Nederland

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Landschapsbeheer Nederland

Activiteiten Historische infrastructuur

Actueel

Nederland is rijk aan oude wegen,
paden, tram-, spoor- en vaarwegen. Sommige hiervan zijn nog in gebruik, van andere resten slechts sporen in het landschap. De historische infrastructuur vertelt veel over het vroegere gebruik van ons land en is daarom van grote waarde, niet in de laatste plaats voor recreërende wandelaars, fietsers en kanoërs.
Landschapsbeheer Nederland en Nationaal Contact Monumenten (NCM) willen onze oude infrastructuur uit de vergetelheid halen. Zij doen
-via het project 'Historische Infrastructuur'- een beroep op gemeenten, provincies, recreatie- en waterschappen hierin een actieve rol te vervullen. Deze instanties bezitten veel oude paden en vaarten en hebben daarmee een sleutel in handen voor het herstel en beheer ervan. Dit geldt ook voor natuurbeschermingsorganisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Het herstel en beheer van oude structuren in het landschap is niet alleen om recreatieve en toeristische redenen van belang. Oevers en bermen zijn ook waardevol als ecologische verbindingszones en plekken waar kleinschalige natuurbouwprojecten kunnen worden uitgevoerd. Kortom: zij dienen niet alleen de mens, maar ook de natuur en het landschap.

Brochure
Landschapsbeheer Nederland en NCM hebben een brochure uitgegeven over de Nederlandse historische infrastructuur. Dit boekje voert de lezer mee over ossengangen, kerkenpaden, veedriften en trekvaarten. Wilt u deze brochure bestellen? Klik dan hier!Landschapsbeheer Nederland, Postbus 12048, 3501 AA Utrecht Telefoon 030-2345010, Fax 030-2310315
Email: (post@landschapsbeheer.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie