Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Stadskanaal informeert: Diploma op zak, wat nu?

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal


Diploma of bul op zak? en nu?


11 juli 2000

Als je klaar bent met school of studie en je gaat niet verder leren, dan houdt je studie-beurs op en ga je op zoek naar werk. Nu het goed gaat met de economie is er zeer waarschijnlijk voor alle jongeren wel een baan. Er wordt dan ook van je verwacht dat je er alles aan zult doen om werk, ook al is dat tijdelijk of ongeschoold, te vinden.

Jonger dan 18 jaar
Als je jonger bent dan 18 jaar heb je geen recht op een uitkering. Je ouders hebben nog de plicht om voor je te zorgen.

18 jaar of ouder
Meld je bij het arbeidsbureau in Stadskanaal. Als je alle gevraagde gegevens heb opgegeven wordt er een afspraak gemaakt voor een kort gesprek met een medewerker van het arbeidsbureau waarin je kansen op werk worden bekeken. Het is uiteraard ook verstandig om je bij verschillende uitzendbureaus te laten inschrijven. Als je een uitkering wilt aanvragen moet je melden in het publieksbureau van het ge-meentehuis. Na een intakegesprek krijg je een aanvraagformulier mee die je binnen 10 dagen weer volledig ingevuld en met de gevraagde bewijsstukken moet inleveren. Er wordt dan binnen acht weken beoordeeld of je recht hebt op een uitkering. Het recht op uitkering gaat niet eerder in dan dat je een uitkering hebt aangevraagd.
Meenemen.
Het is raadzaam om bij je eerste bezoek aan het arbeidsbureau en de gemeente een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van je sofi-nummer mee te nemen.

Adressen:
Arbeidsbureau Stadskanaal: Azielaan 22, Stadskanaal, telefoon 0599 -
613277 Geopend voor inschrijving : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot
11.30 uur.
Gemeente Stadskanaal, Publieksbureau, Raadhuisplein 1, Stadskanaal, telefoon 0599 - 631631 Geopend: maandag, dinsdag, woensdag van 9.30 tot 15.00 uur; donderdag van 8.30 tot 19.30 uur vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur


© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie