Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Etten-Leur: ongediertebestrijding in en om woning

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Ongediertebestrijding in en om de woning

In alle seizoenen, maar vooral in de zomerperiode, komt het voor dat er diverse onwelkome diertjes in en rond de woning nestelen. De gemeente Etten-Leur kan u helpen of adviseren bij het verwijderen van ongedierte. Met al uw vragen en opmerkingen over ongediertebestrijding kunt u contact opnemen met het Centraal Meldpunt Beheer & Onderhoud in het gemeentehuis.

De bestrijding van ratten gebeurt door medewerkers van de gemeente Etten-Leur. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Ook het verwijderen van bijennesten kan verzorgd worden door de gemeente. Voor dit werk wordt de plaatselijke bijenhoudersvereniging ingeschakeld. Dit is kosteloos mits de zwerm door de imker mee te nemen is. Bij het Centraal Meldpunt kunt u het juiste telefoonnummer krijgen. De bijenhoudersvereniging bestrijdt ook wespen. Echter dit gebeurt niet gratis.

Wanneer u te maken heeft met een diersoort die een bestrijding vereist, kunt u bij het genoemde Meldpunt informatie krijgen over bedrijven die deze bestrijding voor u kunnen uitvoeren. De kosten voor de bestrijding zijn dan wel voor uw rekening. Het kan natuurlijk ook zijn dat u last heeft van ongedierte, maar dat u niet weet om welke soort het gaat. In dat geval kunt u de gemeente Etten-Leur vragen om dit voor u te onderzoeken. U moet daarvoor wel een gevangen exemplaar afgeven in het gemeentehuis bij de sectie Reiniging Installaties Vervoer. De gemeente laat dit vervolgens onderzoeken bij een deskundig instituut. Zo spoedig mogelijk krijgt u daarvan de uitslag. De onderzoekskosten neemt de gemeente Etten-Leur voor haar rekening, de bestrijding dient door u te worden betaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie