Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomsten warmtelevering projecten Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Overeenkomsten warmtelevering Nesselande, Lloydkwartier en Katendrecht

(11-7) Wethouder Hans Kombrink (o.a. Ruimtelijke Ordening) zal namens het gemeentebestuur een raamovereenkomst tekenen met NV Eneco over de warmtelevering voor de woningbouwprojecten Nesselande, het Lloydkwartier en Katendrecht. Daarnaast tekent de wethouder een overeenkomst over de warmtelevering aan Nesselande met de NV Eneco, Bouwfonds Woningbouw BV en Nesselande Noord Projectontwikkeling CV.

De overeenkomsten zijn de uitwerking van door de Gemeenteraad genomen besluiten over energiebesparing en beperking van de uitstoot van CO2. De raad besloot in maart 1999 om de genoemde locaties te voorzien van warmtelevering met een Midden Temperatuursysteem en de aansluitbijdragen gedeeltelijk te middelen. Hierdoor wordt het mogelijk om behalve in Katendrecht en het Lloydkwartier ook in Nesselande het 'Niet Meer Dan Anders-principe' te kunnen toepassen. Dit principe houdt in dat in een gemiddelde situatie de totale kosten voor verwarming en bereiding van tapwater bij warmtelevering niet hoger zijn dan wanneer gas wordt geleverd.
Om het 'Niet Meer Dan Anders-principe' te kunnen toepassen voor Nesselande, waar de hoogste aansluitbijdrage moet worden betaald (fl. 4.500 per woning) is overeengekomen dat de overheid een bijdrage van fl. 1.088 per woning levert. Uit een speciale Rijksbijdrageregeling wordt fl.500,- per woning bijgedragen, uit het gemeentelijk Groeifonds fl. 500 per woning. De Raad besloot in oktober 1999 om de fl. 2,25 miljoen die hiervoor nodig is beschikbaar te stellen. Daarnaast wordt een bijdrage van fl.88 per woning betaald uit de grondexploitatie.
Voor Katendrecht en het Lloydkwartier wordt geen gemeentelijke bijdrage toegekend voor de extra kosten, omdat de aansluitkosten voor deze locaties als gevolg van de lagere aanlegkosten van het stadsverwarmingssysteem aanzienlijk lager zijn. Zowel in Nesselande als in Katendrecht bevindt zich een deelplan dat niet wordt aangesloten op de stadsverwarming. In Nesselande betreft het een deelplan dat door de hoeveelheid oppervlaktewater en de lage dichtheid niet geschikt is voor warmtelevering. In Katendrecht was de planvorming van de 2e Katendrechtse haven te ver gevorderd om nog warmtelevering te kunnen toepassen. Dit plan wordt aangesloten op het gasnet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie