Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage Rotterdam voor projecten TV-Rijnmond

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Gemeentelijke bijdrage voor projecten TV-Rijnmond

(11-7) Met ingang van 1 januari 2000 is de gemeentelijke exploitatiebijdrage aan TV-Rijnmond beëindigd omdat de provincie Zuid-Holland structureel bijdraagt in de exploitatie van de regionale zender. De gemeente Rotterdam wil wel bijdragen in de kosten van mediaprojecten met een specifiek Rotterdams karakter en heeft hiervoor een bedrag van
fl. 750.000 gereserveerd.

TV-Rijnmond heeft voor een totaalbedrag van fl. 844.600 aan projecten ingediend. Van deze aanvragen heeft het College een bijdrage voor de volgende projecten gehonoreerd: Roets, Rotterdamse Films, Rotterdams Havendictee, Opzoomeren. TV-Rijnmond ontvangt als bijdrage aan deze projecten in totaal een bedrag van fl. 648.100. Een verzoek van TV-Rijnmond om een bedrag van fl.100.000 te reserveren voor extra uitzendingen bij nu nog niet te voorziene gebeurtenissen is afgewezen, omdat het de vraag is of de gemeente moet bijbetalen aan programma's met een actuele nieuwswaarde. Verder zal het College nog overleg voeren met TV-Rijnmond omdat men waarde hecht aan de voortzetting van het programma 'Ons Kluppie' dat de nadruk legt sport en vereniginsleven.
De raadscommissie voor Kunstzaken en Mediabeleid heeft positief geadviseerd over bovenstaande verdeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie