Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toyota RAV4 vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

RAV4 compleet vernieuwd

Krachtiger in vermogen én uitstraling

(11 juli 2000)

In september aanstaande brengt Toyota de compleet nieuwe RAV4 op de markt, een rasechte SIW (Sports Utility Vehicle), die ten opzichte van zijn voorganger krachtiger in vermogen én uitstraling is. Keuze komt er uit twee carrosserievarianten en nieuw is de mogelijkheid om uit twee verschillende motoren te kiezen en daarmee uit voor- dan wel vierwielaandrijving.

Sportiviteit, een stoere uitstraling en welhaast onbegrensde mogelijkheden, dat zijn zo'n beetje de kenmerken van een echte SUV. Dat hij zowel naast als op de openbare weg z'n mannetje staat, is éën van de bewijzen van de veelzijdigheid van dit type vrijetijdsauto, met zeker ook een hoofdrol voor praktische bruikbaarheid en comfort. Alhoewel de nieuwe RAV4 duidelijk stijlkenmerken van z'n voorganger heeft, toont de nieuweling onmiskenbaar een meer individuele en absoluut krachtiger uitstraling. De dieper doorlopende voorspoiler en de dito achterbumper tekenen daarvoor, bijgestaan door de voor Toyota kenmerkende grille en koplampen, die prominenter aanwezig zijn. De nieuwe RAV4 wordt leverbaar in twee carrosserievarianten (drie- en vijfdeurs) en in beide gevallen is zowel de interieurruimte als het comfort verbeterd als gevolg van een langere wielbasis. De zitplaatsen achterin kunnen voortaan zowel opgeklapt, verschoven als verwijderd worden, zodat ook de praktische mogelijkheden in het interieur vergroot zijn.

Toyota biedt de RAV4 met twee verschillende motoren aan, beide met VVT-i-techniek (variabele kleptiming) met als doel uitstekende prestaties te genereren en tegelijkertijd een lager brandstofverbruik en minder emissies. De 1,8 liter versie komt tot een vermogen van 92 kW/125 pk en de 2,0 liter variant ontwikkelt 110 kW/ 150 pk, goed voor topsnelheden van respectievelijk 175 en 185 km/u. En het gecombineerd brandstofverbruik bedraagt achtereenvolgens 7,4 en 8,8 liter per 100 kilometer. De 1,8 liter motor verzorgt de aandrijving op de voorwielen, terwijl de 2,0 liter motor altijd in combinatie met permanente vierwielaandrijving geleverd wordt. Een handgeschakelde versnellingsbak is standaard op alle versies; de RAV4 met 2,0 liter motor wordt tegen meerprijs verkrijgbaar met een automatische transmissie.

De RAV4 is een 'Recreational Activity Vehicle' pur sang en in het verleden zijn er al meerdere vergelijkingen getrokken met een sportieve OTI Hatchback. Niet alleen op grond van het hoge prestatieniveau, maar ook door de voortreffelijke rij-eigenschappen, waarbij ruimte is voor sportiviteit én voor comfort. Dat de RAV4 zeker ook een comfortabele auto is, komt ook tot uitdrukking in de standaarduitrusting van de diverse modellen. Onderscheid bestaat er op dit gebied tussen een Linea Luna en een Linea Sol. Centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare portierruiten (v6ôr) veiligheidsvoorzieningen als ABS en twee airbags zijn standaard op alle varianten.
Zoals gezegd, start de levering van de RAV4 in september. De prijslijst zal openen bij
NLG 49.490,- ( EUR 22.457,58 )voor de 3-deurs met 1,8 liter motor. Dezelfde auto met
2,0 liter krachtbron en vierwielaandrijving komt op NLG 54.490,-(EUR 24.726,48 )en de
prijzen van de vijfdeurs-modellen starten bij NLG 54.490,-(EUR 24.726,48).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie