Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WBN koopt panden Cityplaza oost Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Winkelbeleggingen Nederland koopt panden Cityplaza oost (11 juli 2000)

Op verzoek van de gemeente Nieuwegein heeft Winkelbeleggingen Nederland (WBN) de eigendommen van VHS in de binnenstad van Nieuwegein, gelegen in het deel van Cityplaza ten oosten van de raillijn, aangekocht. Het betreft hier winkels, de bioscoop en 24 appartementen.

Om dit te kunnen realiseren heeft de gemeente eenmalig afstand gedaan van haar voorkeursrecht in het kader van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten. Na deze koopovereenkomst is het voorkeursrecht van de gemeente weer van kracht.
Mocht onverhoopt de samenwerking aangaande de herontwikkeling van de binnenstad tussen de gemeente en WBN tussentijds eindigen, dan is WBN verplicht de betreffende panden aan de gemeente aan te bieden. De voorwaarden waaronder dit moet gebeuren zijn opgenomen in een overeenkomst tussen de gemeente en WBN.

Om de gewenste herontwikkeling van de binnenstad te doen slagen, is het noodzakelijk dat publieke partijen (overheid) en private partijen (bijvoorbeeld projectontwikkelaars) samenwerken en dat de gronden in het betreffende plangebied zoveel mogelijk in handen komen van de gemeente of haar partner, in dit geval grondeigenaar WBN.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie