Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda weigert alsnog sloopvergunning Heilig Hartkerk

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


COLLEGE VAN B&W WEIGERT ALSNOG SLOOPVERGUNNING HEILIG HARTKERK

De Commissie voor Bezwaar- en beroepsschriften heeft advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de bezwaren die zijn binnengekomen tegen de sloopvergunning voor de Heilig Hartkerk in Breda. Het college heeft naar aanleiding van het advies van de commissie besloten een deel van de bezwaren niet ontvankelijk te verklaren omdat de bezwaarmakers geen rechtstreeks belang konden aantonen. Een ander deel van de bezwaren, namelijk de bezwaren over de incompleetheid van de stukken, is gegrond verklaard. Dit ondanks het feit dat eerder de president van de rechtbank de vergunningprocedure accepteerde. Op grond van het advies van de commissie weigert het college van B&W alsnog de sloopvergunning voor de Heilig Hartkerk en wacht nu een complete aanvraag van Ouwehand Bouwgroep af.

Het college besloot op 22 maart 2000 een sloopvergunning te verlenen aan Ouwehand Bouwgroep B.V. voor de sloop van het kerkgebouw en de pastorie van de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda. Ouwehand wil op die plaats 36 appartementen met een parkeerkelder realiseren. Tegen dit besluit zijn ruim 300 bezwaarschriften ingediend. De commissie voor Bezwaar- en beroepsschriften heeft die bezwaren in behandeling genomen. Op 14 juni 2000 heeft de commissie een hoorzitting gehouden en daarna advies uitgebracht aan het college van B&W.

De bezwaarmakers worden eind deze week schriftelijk geïnformeerd over de beslissing op hun bezwaarschrift.

Breda, 11 juli 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie