Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV: FIFA negeert afspraken over arbeidsvoorwaarden

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV: FIFA negeert afspraken over arbeidsvoorwaarden
Het Internationale Verbond van Vrije Vakverenigingen (IVVV) constateert dat reeds gemaakte afspraken over arbeidsvoorwaarden voor de makers van sportartikelen door de FIFA niet gehonoreerd worden. Onder meer kinderarbeid en grove onderbetaling blijken aan de orde van de dag. Dit schrijft het IVVV in een brief aan de FIFA.

Een kopie van deze brief zal Lodewijk de Waal, voorzitter van de FNV, als onderdeel van de afsluiting van de Euro 2000 Campagne, morgenochtend aan een afgevaardigde van de KNVB overhandigen. Met de Euro 2000 Campagne vroegen o.a. FNV, Novib, LIW en SKK tijdens het EK Voetbal aandacht voor de beroerde arbeidsomstandigheden van de makers van sportkleding en voetbalschoenen. Onder het motto: 'Laat de leeuw niet in z'n hempie staan' was er een posteractie en werden er rode kaarten, fair play kaarten en faxen verzameld. Daarmee hopen de verschillende organisaties nu des te meer met sportorganisaties als FIFA en KNVB en de betrokken multinationals tot nieuwe afspraken over een internationale gedragscode te komen.

De meer dan tienduizend reacties worden morgen door Greetje Lubbi (directeur Novib), Anne van Schaik (coördinator Schone Kleren Kampagne) en Lodewijk de Waal overhandigd aan afgevaardigden van KNVB, Euro 2000 en Nike. Sportartikelenfabrikant Adidas was eveneens uitgenodigd maar heeft te kennen gegeven niet bij de afsluiting van de campagne aanwezig te zijn.

Tijd en locatie van de afsluitende actie:
Dinsdag 11 juli 2000

10:15u
Voor kantoor Euro 2000
Wilhelminaplein 12 te Rotterdam

Voor meer informatie over de bijeenkomst:
FNV Voorlichting, Els Tieman (020) 58 16 550 of Ditte Papousek (020) 58 16 551

Schone Kleren Kampagne, Anne van Schaik (020) 41 22 785 / 06 - 51280210

'Laat de leeuw niet in z'n hempie staan' werd ondersteund door FNV, Amnesty International, COS, ASN Bank, Hivos, Fair Trade, XminY, Unicef, Wereldwinkel, Novib, Pax Christi, Landelijke India Werkgroep, VVCS, Schone Kleren Kampagne en de Alternatieve Konsumenten Bond.

10 jul 00 15:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie