Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw aanhoudingen inzake illegale vuurwerkhandel Enschede

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Almelo, 11 juli 2000

Opnieuw aanhoudingen inzake illegale vuurwerkhandel

Het recherchebijstandsteam dat zich bezighoudt met het onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede heeft dinsdag opnieuw vijf mensen aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man, een 53-jarige man, een 46-jarige man en een 29-jarige man, allen afkomstig uit Enschede, en een 38-jarige man uit Hengelo. Daarnaast werd afgelopen vrijdag al een 39-jarige man uit Hengelo aangehouden. Alle verdachten zijn werknemers van S.E. Fireworks of als oproepkracht werkzaam voor dit bedrijf.

Deze mensen worden verdacht van illegale verkoop van vuurwerk, dat mogelijk afkomstig is van S.E. Fireworks, aan particulieren. Daarbij gaat het zowel om consumentenvuurwerk als om professioneel vuurwerk. Onderzoek moet worden gedaan naar de mate waarin deze illegale handel heeft plaats gevonden en de betrokkenheid van de twee directeuren van S.E. Fireworks hierbij.

In totaal zijn sinds dinsdag 4 juli nu acht arrestaties verricht. In een eerder persbericht heeft het Openbaar Ministerie melding gemaakt van de aanhouding op donderdag 6 juli van een 33-jarige Fireworks-werknemer uit Enschede, die eveneens wordt verdacht van handel in evenementenvuurwerk. Deze man is dinsdagmiddag voorgeleid aan de rechter commissaris, evenals de 39-jarige man uit Hengelo die vrijdag werd aangehouden.
De rechter commissaris heeft maandagmiddag de bewaring bevolen van een 24-jarige man uit Hengelo, die dinsdag 4 juli werd aangehouden. In de woning van de Hengeloër werd evenementenvuurwerk aangetroffen waarvan het bezit niet is toegestaan aan particulieren.
Alle aanhoudingen die tot nu toe in het strafrechtelijk onderzoek zijn verricht, passen in het streven van het Openbaar Ministerie om zich een goed beeld te vormen van de bedrijfsvoering bij S.E. Fireworks.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie