Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie gemeente Tilburg voor project 'Rees mee' in Reeshof

Datum nieuwsfeit: 11-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


11-7-2000

Project 'Rees mee' in de Reeshof

f 74.000 voor buurtbetrokkenheidsproject in de Reeshof

De Rabobank Tilburg en de gemeente betalen samen ƒ 74.000 voor het project 'Rees mee' in de Reeshof. Zo wordt via publiekprivate samenwerking geprobeerd de betrokkenheid van bewoners in de Reeshof te vergroten. De doelstelling van het project is naast het organiseren van activiteiten, vooral het opzetten van buurt/wijk comités die zich samen sterk maken voor een gezellige wijk. Voor het uitvoeren van activiteiten is ƒ 40.000,- beschikbaar. Van het overige geldbedrag worden de loonkosten van de coördinator betaald die in dienst zal blijven bij Rabobank Tilburg. Het project duurt één jaar en begint in oktober, daarna zal gekeken worden of het project een tweede jaar ingaat. De coördinator werkt dan vanuit het Rabobankkantoor in winkelcentrum Heyhoef.

'Rees mee' in de Reeshof is een zogeheten buurtbetrokkenheidsproject. Het beoogt activiteiten voor en door bewoners uit te voeren die gericht zijn op de wijk. Dit kunnen allerlei verschillende activiteiten zijn, zoals bijvoorbeeld het organiseren van een straatontbijt, een buurtfeest of een playbackshow voor de kinderen. Het gaat bij een buurtbetrokkenheidsproject juist niet om van 'bovenaf' gestuurde activiteiten, maar juist om participatie van de lokale bevolking. Het Rees Mee project voorziet wel in een kader met activiteiten als het straatontbijt, een Rees Mee muziekband en een Rees Mee lied. Bestaande verenigingen en clubs in de Reeshof kunnen ook meedoen. Er zijn al veel ideeën voor 'Rees mee' activiteiten opgeborreld. Maar bewoners van de Reeshof krijgen ook ruimschoots de gelegenheid om nog meer activiteiten te bedenken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie