Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Oegstgeest informeert over legionella

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Legionella, de juiste maatregelen

Hoewel de Legionella-bacterie al heel lang bestaat, zijn veel mensen pas sinds de epidemie in Bovenkarspel alert op de aanwezigheid van de bacterie. Ook in de media is voortdurend aandacht voor legionella-besmetting. Daarom hebben de ministeries van VROM en WVS een folder uitgegeven waar nog eens precies wordt uitgelegd wanneer je nou risico loopt op besmetting, en welke maatregelen je moet nemen om besmetting te voorkomen. De folder is vanaf volgende week verkrijgbaar op het gemeentehuis.

Vijfentwintig vragen
De bacterie komt in kleine aantallen voor in (stilstaand) water. Deze kleine hoeveelheden vormen echter geen gevaar voor de gezondheid. Er ontstaat pas een risico als de temperatuur van het water oploopt naar waarden tussen de 25 en de 55 graden. Bij stromend water is het risico aanmerkelijk kleiner. Vragen als "Kan ik nog met een gerust hart onder de douche, naar de sauna en naar het zwembad? Vormt de plantensproeier een gevaar en hoe zit het met de tuinslang die een tijdje in de zon ligt?' worden allemaal in deze brochure beantwoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie