Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wim van Velzen eens met inbreukprocedure KPN-aandeel

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht drs Wim van Velzen


12 juli 2000
Reactie Wim van Velzen op inbreukprocedure tegen Nederland inzake KPN-aandeel

Brussel- CDA-Europarlementariër Wim van Velzen (telecom) is het eens met de inbreukprocedure die de Europese Commissie vandaag heeft gestart tegen de Nederlandse staat vanwege het overheidsaandeel in KPN en TNT Postgroep en de procedure tegen Telefónica waarover de Commissie vorige week al overeenstemming heeft bereikt. Volgens Van Velzen brengen deze acties het doel van één Europese telecommarkt dichterbij. "We zijn op weg naar één Europese telecommarkt en daar horen golden shares en speciale machtsposities van de overheid om strategische beslissingen te beïnvloeden niet bij" aldus Van Velzen.

"Prima dat de Europese Commissie een juridische procedure begint tegen het gouden aandeel van de Nederlandse staat in KPN en TNT Postgroep. Vorige week heb ik nog in een aantal schriftelijke vragen aan de Europese Commissie hiervoor gepleit omdat het overheidsaandeel tot scheve verhoudingen leidt binnen Europa. Zo vind ik het zeer vreemd dat KPN -met de Nederlandse staat als grootaandeelhouder- een van de bieders is op de UMTS-licenties op een veiling die dezelfde Nederlandse staat organiseert. Als het KPN-overheidsaandeel wordt verboden vraag ik me overigens af of die hele UMTS-veiling nog wel rechtsgeldig is." aldus Wim van Velzen in een eerste reactie.

Van Velzen steunt de Europese Commissie ook voor wat betreft de actie richting de overheidsaandelen bij het Spaanse Telefónica. "De Spaanse regering heeft indertijd hun "golden share" gebruikt om de fusie tussen Telefónica en KPN tegen te houden. Vandaar dat ik in mijn Review-rapport over Europese telecomwetgeving vorige maand al heb gepleit om de hele situatie rondom overheidsaandelen door te lichten. De Europese Commissie is daar nu dus mee bezig."-einde bericht-

Woordvoerder: Wim van Velzen, tel 00-32 2-2845623

Voor meer informatie: Eduard Slootweg, voorlichter EVP-ED/CDAtel: 00-32 75 721 280

Klik hier voor de overige persberichten

Klik hier voor de actuele statements

Klik hier om naar de pagina 'Wat is nieuw' te gaan

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie