Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kijkje achter gesloten deuren Sidi Bou Said mogelijk

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE

Een kijkje achter de gesloten deuren van Sidi Bou Said

Amsterdam, juli 2000
Sidi Bou Said is een pittoresk dorpje vlakbij de hoofdstad Tunis en vormt een trekpleister voor veel toeristen. Om deze toeristen een beter beeld van het dorpje te geven en van wat er zich achter gesloten deuren afspeelt hebben Sonia en Bilel Annabi hun huis opengesteld.
Het huis is een bijzonder erfgoed van de Tunesische cultuur, want het is van de invloedrijke familie Annabi. Deze familie heeft ook een stamboom die meer dan vier eeuwen terug gaat. Het huis is aan het eind van de 18e eeuw gebouwd en bestaat uit meer dan vijftig vertrekken, waarvan er helaas maar enkele te bezichtigen zijn. Het huis is zo ingericht dat het interessant is om het eens te bezoeken. Rondom de patio en de Andalusische tuin bevinden zich kamers die ingericht zijn met oude voorwerpen en er staan wassenbeelden met traditionele klederdracht. Er is een overvloed aan sieraden, kostuums, meubels en boeken van vele eeuwen oud. De vertrekken zijn in goede staat en met antieke meubels ingericht. Op deze manier proberen de eigenaren een zo waarheidsgetrouw mogelijk beeld te scheppen van het leven in Sidi Bou Said. Door de persoonlijke rondleiding van de vrouw des huizes krijg je het gevoel bij de familie op visite te zijn. Al deze aspecten maken dit huis tot een heel bijzonder soort museum.

Sidi Bou Said, ook wel bekend als het kunstenaarsdorpje, is boven op een berg gebouwd en ligt aan de kust vlakbij Tunis. De huizen zijn allemaal wit geschilderd met blauwe deuren en raamkozijnen, hetgeen een mediterrane uitstraling geeft.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie