Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging in planning bouw uitbreiding Teteringen (Breda)

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


WIJZIGING IN PLANNING BOUW UITBREIDING TETERINGEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een wijziging aan te brengen in de planning voor de bouw en uitbreiding Teteringen. Dit als gevolg van een recent besluit niet tegen elke prijs gronden te kopen die nodig zijn voor de ontwikkeling van uitbreidingslocaties.

De bouw van de gebieden Om de Haenen, Boswonen en Stadsdonken komen nu als eerste aan de beurt. De ontwikkeling van de Nieuwe Dorpsrand en Oosterhoutseweg oost zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De ontwikkeling van de geledingszone, de zogenoemde watermachine in het open gebied tussen Breda en Teteringen en de reconstructie van de Oosterhoutseweg gaan door. Ook de afronding van de ontwikkelingsschets Kom Teteringen kan na de beeïndiging van de consultatieperiode op 15 september plaatsvinden. Daarmee handhaaft de gemeente de bepalende elementen uit het structuurplan Breda Noordoost/Teteringen.

De eerstkomende jaren kan de gemeente aan de Vinex verplichtingen voldoen door gronden te bebouwen die reeds in eigendom zijn van de gemeente of die tegen een redelijke vergoeding verworven kunnen worden. Bovendien beschikt de gemeente nog over reservelocaties elders in de bestaande stad.

Breda, 12 juli 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie