Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2000

Politieberichten stad Utrecht, 09.15
Snelheidscontrole

UTRECHT Van kwart voor negen tot kwart over twaalf werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Rubenslaan, in beide richtingen. Er passeerden bijna drieduizend autos waarvan er 185 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 85 km/u (50 km/u toegestaan).

Man vernielt deur trappenhuis

UTRECHT Een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd dinsdagmorgen door de politie aangehouden. Hij werd omstreeks kwart over tien in een portiek aan de Amazonedreef gewekt door surveillerende agenten. De man werd agressief en vernielde een deur van het trappenhuis door er hard tegenaan te schoppen. De politie tracht hulp te zoeken voor deze verwarde man.

Jongen raakt gewond bij attractie Megafestatie

UTRECHT - Een 17-jarige jongen uit Utrecht raakte dinsdagmiddag gewond bij een attractie op de Megafestatie. Bij de zogeheten gravity fall werd zijn snelheid onvoldoende afgeremd en kwam hij met een behoorlijke snelheid met zijn gezicht op de grond terecht. De jongen werd eerst behandeld door medewerkers van de EHBO-post, waarna ambulancepersoneel de jongen naar het UMC bracht. De politie zette de plaats van het ongeval af en vond vier tanden van de jongen.

Op advies van de kaakchirurg werden de tanden in melk naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze direct in de mond van de jongen teruggeplaatst konden worden. De politie onderzoekt de zaak samen met de Inspectie Gezondheidsbescherming (onderdeel van Waren & Veterinaire zaken). De attractie zal tijdens deze Megafestatie niet meer worden gebruikt.

Aanrijding invalidenwagen op Amsterdamsestraatweg

UTRECHT Een 56-jarige invalide man uit Utrecht was dinsdagnacht omstreeks een uur betrokken bij een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg. De man kwam vanuit het centrum en was op weg naar huis.

Ter hoogte van de Acaciastraat stak de man plotseling de Amsterdamsestraatweg over en werd daar aangereden door een 21-jarige man uit Maarssen die niet meer op tijd kon stoppen. De Maarssenaar raakte de invalidenwagen aan de linkerzijde waardoor de wagen dermate was beschadigd dat hij niet meer kon rijden.

Bij een blaastest bleek de man in de invalidenwagen een alcoholpromillage van 1,8 in zijn bloed te hebben.

Lastige foutparkeerder

UTRECHT - Een 19-jarige Utrechter werd dinsdagnacht om tien voor een aangehouden op de Van Hoornekade. De man had zijn auto midden op de weg geplaatst waardoor ander verkeer naar de busbaan moest uitwijken. Twee agenten zagen de auto staan en wilden een bekeuring uitschrijven. Toen zij daarmee bezig waren, kwam de eigenaar van de auto naar hen toe.

Diverse keren vroeg de politie de man om zijn naam, de man weigerde echter zijn identiteit prijs te geven. Ook wilde hij weg lopen en beledigde hij de agenten. Omdat hij zich tijdens zijn aanhouding bleef verzetten, werd hij in de handboeien geslagen. De verdachte bleef de agenten beledigen; hij werd ingesloten op het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie