Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede plaats voor zeiler Matthijsse na eerste dag EK Europe

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 12-7-2000

ZEILEN Uitslagen Europees Kampioenschap Europe, Murcia (Esp)Tweede plaats voor Matthijsse na eerste dag EK Europe

Een veld van maar liefst 114 Europezeilsters verscheen vandaag aan de startlijn op de Mar Menor, een binnenzee in Zuid-Spanje tussen Murcia en La Manga. Een ijzersterk veld met bijna alle Olympische kandidaten strijden om de Europese titel. Zo ook Margriet Matthijsse die vandaag na twee races op een 2e plaats staat in het tussenklassement. Overige Nederlanders die meedoen zijn Marcelien de Koning en Maaike de Koning uit Hoorn, Marieke Poulie uit Bussum en Annemieke Bes uit Haren .

De eerste race ging Margriet razend snel over de wedstrijdbaan bij windkracht 4 - 5 en zette deze wedstrijd op haar naam. "Ze was behoorlijk snel," zo gaf coach Jaap Zielhuis toe, "maar Margriet won met een voorsprong van 600 meter en dat had beter gekund. De tweede race finishte ze als vierde en ze was daar zelf ook behoorlijk ontevreden over," aldus Jaap Zielhuis. "Het is jammer dat ze deze race een beetje weggegeven heeft, zoals ze dat zelf uitdrukte, puur door risicovol te varen en dat pakte niet goed uit, ze had als tweede of eerste kunnen eindigen en Margriet neemt gewoon geen genoegen meer met een vierde plek als ze weet dat het anders had kunnen lopen. Morgen nieuwe dag met nieuwe kansen."

Wedstrijdprogramma Dagelijks worden er twee races afgewerkt in twee groepen. Na woensdag gaan de beste 50% door naar de finale, de Goldfleet genaamd. De overige 50% vaart in de Silverfleet. Zaterdag,
15 juli, wordt er niet later gestart dan 14.00 uur. Rond 19.00 uur is bekend wie zich Europees Kampioen in de Europe klasse 2000 mag noemen.
Uitslagen, stand na twee races, 114 deelneemsters uit 26 landen pl naam land r1 r2 pnt

1 Sari Multala Fin 2 2 4

2 Margriet Matthijsse Ned 1 4 5

3 Christianne Petzke Ger 2 4 6

20 Marcelien de Koning Ned 8 14 22

26 Annemieke Bes Ned 10 18 28

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie