Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Diverse

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 12-07-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag, 12 juli 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: man aangehouden voor diefstal
Na een tip heeft de politie gisteravond een 18-jarige Stadjer aangehouden die vermoedelijk een CD-wisselaar had gestolen uit een auto in de binnenstad. Toen de politie hem aantrof had hij zich inmiddels van de wisselaar ontdaan die even later in de omgeving van de Haddingestraat werd teruggevonden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Haren: inbreker aangehouden
Een 40-jarige man zonder vaste verblijfplaats is gisteravond aangehouden nadat hij aan de Westerse Drift in Haren betrapt was bij een inbraak in een kantine van het gebouw van de gemeentewerken aldaar. De politie werd getipt en trof de man bij de toegangspoort van het gebouw. Nader onderzoek leerde, dat er inderdaad was ingebroken. Niet bekend is of er spullen worden vermist. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: agressieve jongen aangehouden in winkel Een 17-jarige jongen zonder vaste verblijfplaats is gistermiddag aangehouden nadat hij personeel had bedreigd in de personeelskantine van een winkel aan de Jacob Van Ruysdaelstraat in Groningen. Hij werd daar aangetroffen terwijl hij in de aanwezige spullen rondsnuffelde, waar onder een tas van een personeelslid. Toen hij daarop door een medewerker werd aangesproken werd hij agressief en bedreigde hem met een schilmesje. Te hulp schietende andere medewerkers werden eveneens door hem bedreigd. De politie kon de man na veel moeite overmeesteren en sloeg hem in de boeien. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Groningen: mobiele kraan botst op personenautos Een mobiele kraan van 47 ton, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Assen botste gistermiddag op de Beneluxweg achter op een drietal stilstaande personenautos die voor het verkeerslicht stonden te wachten. Wonderwel bleef het bij materiele schade, vermoedelijk omdat het gevaarte zeer langzaam reed. Onderzoek gaf aan, dat de remwerking van het voertuig onvoldoende was. De politie maakt proces-verbaal op. Onder begeleiding is de kraan overgebracht naar de Gideonweg waar deze kan worden gerepareerd.

Groningen: schoorsteen valt van dak
Een schoorsteen die gistermorgen zomaar van het dak viel van een woning aan de Eerste Hunzestraat in Groningen, veroorzaakte enige schade aan een geparkeerd staande auto. Enkele brokstukken sloegen tegen de zijkant van de auto waardoor plaatschade ontstond. De rest van het gesteente verspreidde zich over de rijbaan en moest worden opgeruimd. De huiseigenaar heeft een aannemer opdracht gegeven de zaak te repareren.

Sappemeer: snelheidscontrole
Gisteren heeft de politie in de Noorderstraat in Sappemeer een snelheidscontrole gehouden. Van de 194 gecontroleerde automobilisten reden er 10 te hard; zij kregen allen een proces-verbaal.
Siddeburen: snelheidscontrole
Eveneens werd er gisteren door de politie op de Hoofdweg in Siddeburen een snelheidscontrole gehouden. Hier overtreden 59 automobilisten de maximum snelheid binnen de bebouwde kom; het aantal gecontroleerde voertuigen was 472.

Steendam: brand partycentrum
Vannacht is er aan de buitenwand van het partycentrum van Boei 12 aan de Roegeweg in Steendam brand ontstaan; op de plaats waar de brand was ontstaan bevond zich een verlicht reclamebord. De in het pand aanwezige 31-jarige inwoner van Hoogezand werd door het knetterend geluid van het vuur wakker en waarschuwde de brandweer, die het vuur bluste.

Hoogezand: snelheidscontrole
Gistermiddag heeft de politie in de Gorechtlaan in Hoogezand een snelheidscontrole gehouden; 26 bestuurders overschreden de maximum snelheid en kregen een proces-verbaal.

Veendam: winkeldiefstal
Gistermiddag heeft de politie in het centrum van Veendam een tweetal Stadjers in de leeftijd van 31 en 38 jaar aangehouden. De 31-jarige bracht een tas met goederen, bestaande uit sigaretten, waspoeder, tosti-ijzers naar een ter plaatse geparkeerd staande auto, waarin de andere Stadjer zich bevond. Nadat de 31-jarige de tas in de auto had gedeponeerd, ging hij weer op stap; vervolgens vervoegde hij zich weer bij de auto met een tas vol spullen. Op dat moment hield de politie het tweetal aan. De politie onderzoekt of de verdachten nog voor meerdere strafbare feiten in aanmerking komt.

Afdeling Communicatie: telefoon: 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie