Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal theologisch instituut van Leiden naar de VU

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam.
12/07/2000

Oprichter prof.dr. A. van de Beek: VU beste plek voor verdere ontwikkeling Internationaal theologisch instituut IRTI verhuist van Leidse universiteit naar de VU

Het International Reformed Theological Institute, een mondiaal samenwerkingsverband van gereformeerde theologen, verhuist per 1 september van de Leidse universiteit naar de Vrije Universiteit in Amsterdam. De VU heeft de oprichter van het instituut, prof.dr. A. van de Beek, tot directeur benoemd. Daarnaast is Van de Beek aan de VU benoemd tot hoogleraar symboliek.

Volgens Van de Beek biedt het Hervormd Theologisch Wetenschappelijk Instituut aan de Leidse universiteit, waar het IRTI nu onder valt, te weinig mogelijkheden voor uitbouw en is het bovendien sterk georiénteerd op de Nederlandse kerkelijke situatie. Hij acht de VU de beste plek in ons land en misschien wel in de wereld voor verdere groei van het IRTI. De VU ontwikkelde zich van gereformeerde tot christelijk-oecumenische instelling in de voorbije decennia en heeft een lange traditie van internationalisatie van de theologiebeoefening.

De theologische faculteit van de VU is bijzonder ingenomen met de komst van Van de Beek en zijn instituut. Zij ziet het als een nieuwe impuls voor haar internationaal gerichte koers en verwacht er meer en vooral buitenlandse studenten door aan te trekken. Daarbij komt dat prof. Van de Beek (53), kerkelijk hoogleraar vanwege de Nederlands Hervormde Kerk aan de theologische faculteit van de Universiteit Leiden, een vooraanstaand Nederlands theoloog is met een grote internationale reputatie en veel publicaties op zijn naam. De laatste tien jaar maakte hij zich sterk voor de oprichting en ontwikkeling van het IRTI, dat nu ongeveer tachtig leden telt. De tweejaarlijkse IRTI-conferenties, die op verschillende plaatsen in de wereld worden gehouden (Hongarije, Zuid-Afrika, Nederland tot nu toe), zijn drukbezocht.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie