Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Noord-Holland bestrijdt muskusrat met succes

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland bestrijdt muskusrat met succes

De muskusrat verloor in 1999 (opnieuw) terrein in Noord-Holland, blijkt uit het jaarverslag muskusrattenbestrijding. Vorig jaar vingen de provinciale bestrijders 332 muskusratten, in 1998 waren dit er 448, in 1997 nog 767. Landelijk gezien is dit een uitstekend resultaat. De continue vangstvermindering is een aanwijzing dat de provincie Noord-Holland de populatie muskusratten stevig onder controle heeft. Hierdoor wordt de (economische) schade aan dijken, natuurgebieden en landerijen beperkt.

Noord-Holland met zijn vele waterwegen en dijken is een aantrekkelijke vestigingslocatie voor muskusratten. Onder deze omstandigheden kan de populatie snel groeien met alle gevolgen vandien voor de veiligheid en volksgezondheid. Daarom is continue opsporing en vangst vereist. Voorkomen is beter dan genezen: de bestrijders vangen door consequent speurwerk tijdig muskusratten voordat zij zich sterk voortplanten en verspreiden. Het resultaat is dat de populatie in Noord-Holland beperkt blijft. Deze aanpak blijkt een succes: de circa 20 bestrijders in Noord-Holland vangen langs ruim 60.000 kilometer waterkant steeds minder muskusratten.

Inlichtingen voor de pers: Krijn van Rijn, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie